sajtótájékoztató

Vasárnap kezdődik a házasság hete – Sajtótájékoztatót tartottak a programokról

Budapest – A hazánkban tizenkettedik alkalommal megrendezendő házasság hetének programjait sajtótájékoztatón ismertették február 7-én a Benczúr Házban. Több mint húsz országban tartják már meg a hetet évről évre, keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A február 10–17. között zajló országos rendezvénysorozat arcai idén dr. Gorove László mentőorvos és felesége, Gorove Kriszta tanár. A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Sajtótájékoztatót tartottak a Szélrózsáról

Bük – 2018. július 10-én 10 órakor a Facebookon élő közvetítés indult arról a sajtótájékoztatóról, amelyben a Szélrózsa szervezői mondták el a tudnivalókat a találkozóról.

Az ótemplomiak felkészültek az esetleges krízishelyzetre

Szarvas – Közös sajtótájékoztatót tartott Lázár Zsolt evangélikus esperes, dr. Czinkóczky Mihály, az ótemplomi evangélikus egyházközség felügyelője, a Re-Formáló Egyesület részéről Aszódi Zsófia, valamint Galó Tamás, az Ótemplomi Szeretetszolgálat – Második Esély – Napraforgó Klubjának vezetője 2018. január 2-án kedden a Tessedik u. 24. alatt található klubban.

Közösen emlékeztek a reformációra a reformátusok és az evangélikusok

Budapest – „Jó lenne, ha úgy tudnánk ma délután elbúcsúzni, hogy nem ötszáz év múlva találkozunk újra." Hálaadó istentiszetelettel, úrvacsorai közösséggel és közös zsinati üléssel emlékezik a reformáció 500. jubileumán a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az október 13-i ünnepségek előtt a két egyház vezetői tartottak sajtótájékoztatót.

„Gyere át a hídon!”

Budapest – Nem „elszigetel”, hanem összehoz, s nem a Sziget Fesztivál „ellen-szigete”, hanem ökumenikus nyitottságú és tartalmas programok egész sorát nyújtó családi nap a Keresztény Sziget elnevezésű rendezvény, amelyet – immár harmadszor -, idén május 27-én, a gyermeknap előtti szombaton tartanak a Margitszigeten. A családi, közösségi napot beharangozó sajtóbeszélgetésre április 10-én délután várták a média képviselőit a szervezésben együttműködő szervezetek egy budapesti kávézóban.

Magyarországra érkezett Gary Chapman – Az 5 szeretetnyelv „atyja” a héten számos előadást tart országszerte

Budapest – Több éves előkészítő munka eredményeként Magyarországra érkezett Gary Chapman baptista lelkész, párkapcsolati szakértő, az „5 szeretetnyelv” pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója. A szerző a New York Times bestsellers-listája élvonalában lévő kötete megjelenésének 25 éves évfordulóján a héten Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Budapesten is minden bizonnyal telt házas előadásokat tart majd.

Vasárnap kezdődik az idei házasság hete – Sajtótájékoztatót tartottak

Budapest – Hazánkban tizedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A február 12-én kezdődő és február 19-ig tartó programsorozat szervezői országszerte és a határon túl, több mint 250 előadással, kulturális programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

Egyedülálló a magyar Luther-társasjáték – A szakma és a játékosok is dicsérik

Budapest – A reformáció 500. évfordulójára készülve, 2016. december 13-án, kedden mutatták be a Luther Márton életét feldolgozó, Luther – A kártyajáték elnevezésű magyar társasjátékot, melyhez hasonló sem született még a játékpiacon. Túlzás nélkül állítható, hogy kiváló karácsonyi ajándék-ötlet, de nem csak ezért érdemes odafigyelni a magyar társasra.

Charlie, Malek Andrea a Messiás.ma-ban – nagyszabású passió készül a reformáció emlékévére

Budapest – Messiás.ma címmel rockoratórikus passiót rendez Várkonyi Mátyás, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző. A Händel Messiás című remekművön alapuló, közel száz művész részvételével megvalósuló produkciót 2017. április 25-én láthatják az érdeklődők a Művészetek Palotájában.

Feloldható a félelem – Integrációs házat nyitnak az evangélikusok Nyíregyházán – Interjú Fabiny Tamás püspökkel

Nyíregyháza – Az elmúlt héten dr. Fabiny Tamás püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető sajtótájékoztatón jelentette be az Evangélikus Diakónia és az Oltalom Szeretetszolgálat együttműködésében létrejövő nyíregyházi Integrációs ház megnyitását. A sajtótájékoztatónak a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség adott otthont.

Oldalak

Feliratkozás RSS - sajtótájékoztató csatornájára