egyházi vezetők

Áder János egyházi vezetőket látott vendégül

Budapest – Magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebédet szerdán a köztársasági elnök. Áder János a Sándor-palotában elmondott adventi köszöntőjében hangsúlyozta: mint minden évben, ezúttal is az idei örömök felett érzett hála, a kölcsönös megerősítés, a békesség vágya és az adventi idő számvetése hozta össze a megjelenteket.

Abortusz és politika: egy háttéralku hatása és története

Befolyásos egyházi elöljárók az Egyesült Államokban a 70-es években rendszeren találkoztak a republikánus párt vezetőivel, akiket csak egy dolog érdekelt: hogyan lehet a tárgyalópartnereik gyülekezeteit alkotó milliós tömegeket a párt számára szavazóként mozgósítani.

Egyházi vezetők karácsonyi szentmiséi, istentiszteletei

Budapest – Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői egyaránt tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

A miskolci polgármesterrel tárgyaltak az egyházak vezetői

Miskolc – Miskolcon találkoztak 2016. február 17-én dr. Kriza Ákos polgármesterrel a történelmi keresztény egyházak területileg illetékes vezetői. A találkozó résztvevői voltak: dr. Ternyák Csaba katolikus érsek, dr. Orosz Atanáz görög katolikus megyéspüspök, Csomós József református püspök képviseletében Pásztor Dániel lelkészi főjegyző és dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Colleen Bell nagykövet imareggelin fogadta a magyarországi egyházi vezetőket

Budapest – Megtiszteltetés volt Colleen Bell amerikai nagykövet számára, hogy az Obama elnök által évente megrendezett imareggeli alkalmából ma otthonában fogadhatta a magyarországi vallási vezetőket Budapesten.

Áder: Legyen véleményük az egyházaknak a környezetvédelemről

Budapest – Az egyházaknak lehet és kell is, hogy karakteres véleményük legyen az emberiség életmódjáról és a környezetvédelemről – mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi vacsorán, szerda este a Sándor-palotában.
Feliratkozás RSS - egyházi vezetők csatornájára