Arnót

Áldott bizonyosság (Salige visshet) – Többszörös ünnep Arnóton

Arnót – Borsodban kevés az evangélikus. A lélekszám az elmúlt négy évtizedben súlyosan megcsappant. „Akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól még az is elvétetik, amije van!” – mondta egyszer Jézus. Az egyházmegye egykor tizennyolc lelkészi státuszát ma tízen töltik be. Nagy az elvándorlás – a fővárosba, Dunántúlra, külföldre. Már nemcsak a peremvidéken feszítő kérdés az egzisztenciálisan, képzettségben, lehetőségekben „elszegényedett” emberek valósága. Evangélikusként; gyülekezeti tagként és lelkészként milyen utunk lehet ebben a közegben? Van-e értelme pisztrángként az árral szemben úszni és kitartani? Közösséget építeni? Egy-egy evangélikus fiatal hittanórájáért órákat autózni? Négy-ötfős istentiszteletekre lelkiismeretesen felkészülni?

Ünnepi istentisztelet Arnóton – Beiktatták a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye elnökségét

Arnót – Az arnóti evangélikus templomban ünnepi istentiszteletet tartottak 2018. június 27-én, szerdán, melynek keretében dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke beiktatta hivatalába az egyházmegye újraválasztott elnökségét: Buday Barnabás esperest és Barcsák Pálné egyházmegyei felügyelőt.

Az Úr parancsolata világos? – Közgyűlés északon

Arnót – Az Északi Evangélikus Egyházkerület Közgyűlése 2018. március 23-án Arnóton tartotta cikluszáró ülését. A falu „emberemlékezet óta” nem adott helyet ilyen magas szintű egyházkormányzati ülésnek, így a helyi közösség szeretetteljes odaadással fogadta az érkezőket. A vendéglátásban házigazdaként szerepet vállalt Üveges István polgármester, az evangélikus gyülekezet presbitere, vendégként pedig részt vett Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is.

Fabiny Tamás: „A határzárat el kell fogadni, de az egyház ajtóként működhet a kerítésen”

Arnót – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnóton találkoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének küldöttei. A közgyűlésen számot adtak az elmúlt év történéseiről, és megemlékeztek a reformáció 500. évfordulójáról. A Hír TV riportere megkérdezte Fabiny Tamás elnök-püspök véleményét a határzárról, aki úgy nyilatkozott, hogy a határzárat el kell fogadni, de az egyház ajtóként működhet a kerítésen.

Közös istentisztelet a reformáció ünnepén Arnóton

Arnót – Ötszáz éve, hogy Luther Márton elindította harcát a keresztény hit megújításáért, erre emlékezve komolyzenei koncertre hívták az ünneplőket az arnóti evangélikus templomba október végén. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének zenekara és női kara lépett fel az eseményen.

Dr. Fabiny Tamás az arnóti gyülekezetben szolgált

Arnót – A Jó Pásztor vasárnapján dr. Fabiny Tamás püspök szolgált prédikációval az Arnót-Újcsanálosi Evangélikus Egyházközségben. Az igehirdetésben elhangzott: mindenki elhívása szerint, a saját helyén maga is istentiszteletet végezhet, függetlenül attól, hogy éppen milyen hivatást gyakorol.

Arnót, a 800 éves település

Arnót – Arnót Miskolctól, a megyeszékhelytől észak-keleti irányban, 6 km-re helyezkedik el a Cserehát legdélkeletibb nyúlványa tövében, így a településről vonzó látkép tárul a Sajó-völgyre, Miskolcra és a Bükkre.

Virágvasárnapi passió Arnóton

Arnót – A Mevisz-Bárka szervezésében virágvasárnap passiójátékot adtak elő Arnóton, amelyben mozgássérült és ép testű fiatalok együtt játszották el Jézus Krisztus szenvedéstörténetét.

Anyák napi családi istentiszteletek szerte az országban

Szarvas – Arnót – Újcsanálos – Rákospalota – Kaposvár – Nagybánhegyes – Magyarbánhegyes – Családi istentiszteleteket, anyák napi megemlékezéseket tartottak több helyen is az evangélikus templomokban, szerte az országban. A Facebookon a következő beszámolókat találtuk.

Szüreti felvonulásra és teremtésünnepi hálaadásra került sor Arnóton

Arnót – 2014. október 3-án különleges alkalmat tartottak Arnóton: szüreti hálaadáson és felvonuláson vettek részt a gyülekezet tagjai a teremtés hetében. Az óvodások kis műsort adtakelő. KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Arnót csatornájára