Líceum

Lélekmozgató a Líceum tornatermében

Sopron – Érzékenyítő programon vehetett részt a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium három osztálya, a diákoknak három parasportoló mutatta meg azt, hogy az akaraterő le tudja győzni a legnagyobb nehézségeket is.

A Líceumba költők is járnak – Márkus Boróka a Kárpát-medence ezüstérmes diákköltője

Sopron – Második helyen végzett a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium kilencedik évfolyamos diákja, Márkus Boróka a 26. Kárpát-medencei József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázaton. Boróka verseit szavalták már színészek és felnőtt költők is.

A híres szegedi professzor is ellátogatott a líceumi szakmai napra

Sopron – „Ősz atyáink közt fiatal korodban, Pálmaágakkal koszorús fejedre, A kitündöklő magas elme s lélek, Égi sugárt vont.” (Berzsenyi: Felsőbüki Nagy Pálhoz) Nagy költőnk, Berzsenyi Dániel alma matere várta szeretettel szakmai napra az evangélikus iskolák matematikatanárait 2018 novemberében és az érdeklődő líceumi diákokat.

Licista siker az OKTV-n – I. hely az országos döntőben

Sopron – A Némert nyelv OKTV országos döntõjében Nyáry Anna, a Berzsednyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) Kollégium 12.C osztályos diákja az I. helyet szerezte meg – tudta meg az evangelikus.hu. Kiemelkedõ eredményéhez szeretettel gratulálunk! A verseny döntõjében Horváth Lili 11.C osztályos diák pedig a IV. helyen végzett. Forrás: bdeg.hu

Mindennapos testnevelés – Már 100 éve is fontosnak tartották a testmozgást

Sopron – Az evangelikus.hu birtokába jutott egy 1913-as újságcikk, amely bizonyítja, hogy száz évvel ezelőtt a soproni evangélikus Líceumban a tornakör invitálására nagyszabású tornaünnepélyt rendeztek. A cikk kitér arra is, hogy az ifjúság már akkoriban is túl volt terhelve szellemi munkával, és lényegbevágó kérdésnek tartották a tanuló ifjúság testi nevelését.

Indul az Öveges Program a Líceumban

Sopron - Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” címû pályázati kiírás (Öveges Program) keretében a Magyarországi Evangélikus Egyház a „Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és partneriskolái természettudományos oktatásának fejlesztése” címû pályázatával 229.576.179 Ft. támogatást nyert. Forrás: Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum)

„Fókuszban” a természet – Interjú Kurucz Ádámmal a soproni Líceum diákjával

Ahogy korábban portálunkon is hírt adtunk róla, az Év Ifjú Természetfotósa díjat idén Kurucz Ádám, a soproni evangélikus Líceum diákja kapta. A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által idén huszadik alkalommal meghirdetett pályázat elismeréseit 2012. november 6-án a Magyar Természettudományi Múzeumban adták át, ahol egyben kiállítás is nyílt a verseny legjobbnak ítélt alkotásaiból. (A kiállítás december 31-ig látogatható.) A díjról az ifjú fotóst, Kurucz Ádámot kérdeztük. Szöveg: Jerabek Cserepes Csilla, fotó: Kurucz Ádám
Feliratkozás RSS - Líceum csatornájára