Albert Gábor

Értékeink farsang idején – Albert Gábor evangélikus lelkész gondolatai a farsangról

Arra kaptam felkérést, hogy leírjam pár gondolatomat a farsangról. Egy olyan szokásról, időszakról, amelynek a kereszténységgel nem igazán van kapcsolata. Jelzi ezt például, hogy a farsang kezdete a karácsonyi ünnepkört követően van, zárása pedig a húsvéti ünnepkör előtt, konkrétan a böjt előtt. Sok hagyományt ismerek magam is, ami kapcsolódik ehhez az időszakhoz.

Remény és bizalom – Albert Gábor Kossuth-díjas íróra emlékezünk

1988-ban meghívást kaptam a Kálvin téri református levéltárba, hogy néhány protestáns értelmiségivel együtt gondolkodjunk a Magyar Protestáns Közművelődési Egyesület megalakításán. Az ismert emberek között ott volt Albert Gábor is, akinek a Magyar Írószövetségben elhangzott beszédéről, a Kádár-rendszer elleni bátor kiállásáról már korábban is hallottam.

Albert Gábor volt a Budavári Evangélikus Szabadegyetem előadója

Budapest – Homályos tükör tisztítása címmel tartotta 2016. január 4-én első szabadegyetemi előadását Albert Gábor Kossuth-díjas író a budavári gyülekezet kápolnájában. Az elkötelezett protestáns szerző korábbi könyvei és személyes tapasztalatai alapján beszélt a rendszerváltozás éveiről.
Feliratkozás RSS - Albert Gábor csatornájára