rendező

Betölteni reménységgel a világot – Udvaros Bélát köszöntötték 95. születésnapja alkalmából

Budapest – Nagy családi összejövetel keretében ünnepelték január 10-én a neves színházi rendező, Udvaros Béla kilencvenötödik születésnapját. Az Evangélium Színház alapító művészeti vezetője büszkén mesélte, hogy a személyes köszöntések mellett tucatnyi telefonhívást, hangposta- és szöveges üzenetet is kapott. A Magyar Örökség díjas evangélikus művészhez szerkesztőségünk munkatársai is ellátogattak.

Békességet adó erős bástya

Szeged – Két közkedvelt tévéműsor házigazdája, számos nagy sikerű színházi előadás szereplője, alkotója, és egyik arca volt az evangélikus hit- és erkölcstanoktatást népszerűsítő plakátnak, szórólapnak. Szente Vajk rendező, műsorvezető, színművész szakmai igényességének, vidám és kedves személyiségének hátterében ott áll az evangélikussága. Hogy miként, erről beszélgettünk vele Szegeden.

Jó erkölcsre igazíttatik – A Magyar Elektrával készül a reformáció jubileumára a Térszínház

Bornemisza Péter egész életével, munkáival és tetteivel példát ad számunkra — vallja Bucz Hunor. A Térszínház igazgató-rendezője a Magyar Elektra színrevitelével készül a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára. Az evangélikus püspök, író művének bemutatása valóban az emlékév izgalmas vállalkozása. A darabról, a szerzőről és a reformáció színházi vonatkozásairól kérdeztük a rendezőt.

„Luther felesége imponáló volt”

Berlin – Erős személyiség volt Katharina von Bora a filmrendező, Julia von Heinz szemében. „Tudjuk azt is, hogy ő ajánlotta fel a házasságot Luthernek” – mondta Heinz az Epd Film című újság februári számában.

Láttatni a láthatatlant – Interjú Horváth Lilivel

Budapest – Első nagyjátékfilmje – egy fiatal állami gondozott lány felnőtté válásának története – sorra nyeri a nemzetközi fesztiválokat. A rendezőnőt anyaságról, filmezésről és a Szerdai gyerek sikeréről is kérdeztük.

Ajánló: Láttatni a láthatatlant – Interjú Horváth Lilivel

Első nagyjátékfilmje – egy fiatal állami gondozott lány felnőtté válásának története – sorra nyeri a nemzetközi fesztiválokat. A rendezőnőt anyaságról, filmezésről és a Szerdai gyerek sikeréről is kérdeztük.

Film készül Jézus szenvedéstörténetéről – Beszélgetés Roczó-Nagy Zoltán rendezővel

Budaörs – A P.S.O. – Apám nevében című mozifilmben a jelen díszletei között elevenedik meg Jézus szenvedéstörténete. A fiatal felnőtteket megcélzó nagyjátékfilm forgatókönyvírójával és rendezőjével, Roczó-Nagy Zoltánnal beszélgettünk.

NOUN – Megrendítő dokumentumfilm napjaink közel-keleti keresztyénüldözéséről

Budapest – Rendkívüli eseménynek adott helyet 2015. december 15-én a budapesti Cirko-Gejzír mozi: Irakból elüldözött keresztyénekről készült dokumentumfilmet mutattak be a sajtó képviselőinek és az érdeklődőknek. Az alkotást Svájcban élő iraki muszlim filmrendezőnő jegyzi. A magyarországi bemutató alkalmából dr. Békefy Lajos kérte interjúra az Evangélikus Élet magazin számára Aida Schlaepfer Al Hassanit.
Feliratkozás RSS - rendező csatornájára