fejlődés

Ez lehet a felnőtté válás?

A húszas éveinkben elkerülhetetlen azon gondolkodni: mennyire vagyunk már felnőttek és mennyire gyerekek. De azt tapasztalom, hogy az évek gyarapodása nem feltétlenül jelenti a bölcsesség növekedését is. Akkor viszont mégis mit jelent felnőni? Istennel mennyiben más ez a folyamat? És tényleg igaz, hogy ő megkönnyíti az utunkat?

„Ami eddig sci-fi volt, az valóság lesz!”

Budapest – Október 12-én immáron harmadik alkalommal tartják meg a Management by Jesus szimpóziumot, ezúttal a Fővárosi Közgyűlés dísztermében. Az esemény kapcsán Kiss Ulrich atya szervezővel beszélgetett a 777 blog a mesterséges intelligenciáról, robotokról és arról, hogy vajon az ember nem próbál-e Istent játszani azzal, hogy mesterséges lényeket teremt.

Változás

Tunéziában hallottam a következő történetet: A fiú lélekszakadva újságolja a hírt az apjának: „Papa, csak egy dollár a teve, azonnal vegyünk több állatot!” A papa azonban egykedvűen rázza a fejét és lemondóan feleli: „Nem veszünk, fiacskám…” „De papa, ilyen olcsó már régen nem volt a teve!” „Fiam, akkor sem veszünk!” – és megy a dolgára. Egy hónappal később a fiú lehangolóan említi: „Látod, papa, most öt dollár egy teve ára!” A papa arca felderül: „Akkor veszünk egy tevét!” „De papa…” A családfő nyomatékkal teszi hozzá: „Most van pénz!”
Feliratkozás RSS - fejlődés csatornájára