evangélikus templom

Megújul a siófoki fatemplom

Siófok – Siófokon megújul az evangélikus templom. A beruházás a Makovecz Imre-életmű gondozására jóváhagyott csaknem tizenkét és fél milliárd forintból valósul meg.

Bach mindenkinek

Budapest – Kamp Salamon vezényelt Bach János-passiójának nyilvános főpróbáján a Bach mindenkinek fesztiválon a Deák téri evangélikus templomban 2018. március 24-én.

Helyreállítanák az evangélikus templomot Rudabányán

Rudabánya – A 20. században épült rudabányai evangélikus templom teljes körű helyreállításán dolgoznak. Ennek jegyében a helyszínen egyeztetett a lehetséges megoldásokról Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Latorcai Csaba, társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár.

Felújították a Bakonycsernyén eltemetett orosz katona sírját

Bakonycsernye – Több hónapos egyeztetés után az orosz nagykövetség által megbízott szakemberek a bakonycsernyei evangélikus templom kertjében felújították az ott eltemetett orosz katona sírját – tudta meg szerkesztőségünk.

Megújul az evangélikus templom belső tere – Sárvár az európai reformáció városa 2017-ben

Sárvár – A puszta falak és az alapokig visszabontott padlózat fogadja a látogatót az evangélikus templomban. Sárvár megkapta az európai reformáció városa címet, és elkezdődtek az ehhez kapcsolódó beruházások. Most újul meg a templom teljes belső tere.

Ökumenikus imahét Vácott

Vác – Dr. Beer Miklós római katolikus megyéspüspök szentbeszédével kezdődött az ökumenikus imahét a váci evangélikus templomban 2016. január 17-én.
Feliratkozás RSS - evangélikus templom csatornájára