evangélikus templom

Felújítják a veszprémi evangélikus templomot

Veszprém – A veszprémi templom a 18. század végétől jelenti az evangélikus gyülekezet otthonát. A műemléki védettséget élvező épület belső megújítása, a falak restaurálása az 1975-ben történt átalakítás óta mostanáig váratott magára. Bár az Országos Egyház támogatásával és jelentős önrésszel a gyülekezet elkezdhette a munkát, azonban eddig nem várt többletköltség jelentkezett: csak természetes kőlap lehet a burkolat. Kérjük, amennyiben lehetősége van rá, támogassa templomunk megújulásának ügyét!

Az önkormányzat is támogatja az evangélikus templom harangjának felújítását Felsőnánán

Felsőnána – Felsőnána is készül az ünnepekre. A meghitt, családias hangulat a járványhelyzetben még jobban felértékelődik.

Felettünk – Hálaadó istentiszteletet tartottak a gödöllői evangélikus templomban

Gödöllő – Elkészült a gödöllői evangélikus templom tetőjének cseréje, melynek alkalmából 2020. szeptember 27-én 10 órától hálaadó istentiszteletet tartottak. Az igehirdetést dr. Fabiny Tamás püspök végezte.

Megújul a siófoki fatemplom

Siófok – Siófokon megújul az evangélikus templom. A beruházás a Makovecz Imre-életmű gondozására jóváhagyott csaknem tizenkét és fél milliárd forintból valósul meg.

Bach mindenkinek

Budapest – Kamp Salamon vezényelt Bach János-passiójának nyilvános főpróbáján a Bach mindenkinek fesztiválon a Deák téri evangélikus templomban 2018. március 24-én.

Helyreállítanák az evangélikus templomot Rudabányán

Rudabánya – A 20. században épült rudabányai evangélikus templom teljes körű helyreállításán dolgoznak. Ennek jegyében a helyszínen egyeztetett a lehetséges megoldásokról Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Latorcai Csaba, társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár.

Felújították a Bakonycsernyén eltemetett orosz katona sírját

Bakonycsernye – Több hónapos egyeztetés után az orosz nagykövetség által megbízott szakemberek a bakonycsernyei evangélikus templom kertjében felújították az ott eltemetett orosz katona sírját – tudta meg szerkesztőségünk.

Megújul az evangélikus templom belső tere – Sárvár az európai reformáció városa 2017-ben

Sárvár – A puszta falak és az alapokig visszabontott padlózat fogadja a látogatót az evangélikus templomban. Sárvár megkapta az európai reformáció városa címet, és elkezdődtek az ehhez kapcsolódó beruházások. Most újul meg a templom teljes belső tere.

Ökumenikus imahét Vácott

Vác – Dr. Beer Miklós római katolikus megyéspüspök szentbeszédével kezdődött az ökumenikus imahét a váci evangélikus templomban 2016. január 17-én.
Feliratkozás RSS - evangélikus templom csatornájára