díj

Magasra tették a lécet – Csodás bonyhádi eredmények

Bonyhád – Nem akármilyen osztály kezdi meg a középszintű szóbeli érettségit most szerdán. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 12/E, azaz biológia-kémia tagozatának diákjai annyi díjat söpörtek be, hogy idén a Biológia Tantárgyi Versenybizottság javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskola egyik tanárát, Péter Csabát tüntette ki a „Kiváló Versenyfelkészítő”-díjjal, melyet az OKTV díjátadón vehetett át. A kitüntetés azonban igazán azoké a tanulóké, akik az elmúlt három évben kimagasló munkát végeztek, valamint az egész munkaközösségé: Nagy Andreáé, Kecskés-Kiss Péteré, és Szabóné Bauer Adrienné.

Díjat kapott Krizsán András építész a pestszentimrei evangélikus kápolna terveiért

Budapest – Az Equitone szálcement homlokzatok az építészetben 2018 építész pályázat első helyezettje lett Krizsán András DLA, aki a budapesti pestszentimrei evangélikus kápolna terveiért részesült az elismerésben.

„Lengyel mezőkön” jártak a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói

Szarvas – 2018 novemberében egy különös kaland indult hármunk életében, melyre valószínűleg majd egész életünkben szívesen emlékezünk vissza: jelentkeztünk a Curie Alapítvány által meghirdetett, Lengyel mezőkön elnevezésű csapatversenyre. A csapat tagjai: Lázár Dániel, Szabó-Mravik Szabolcs és Ugrai Dániel voltak. A verseny témája Maria Skłodowska élete, illetve a lengyel–magyar barátság volt. Már a jelentkezésünkkor arról álmodoztunk, hogy mi leszünk a három szerencsés győztes csapat egyike, akik fődíjként részt vehetnek egy lengyelországi utazáson.

Csillognak az érmek

Sopron – Győr – Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium diákjai kimagasló eredményeket értek el a Győrben megrendezett megyei úszó-diákolimpián, ugyanis ezüst- és bronzérmekkel tértek haza. Gratulálunk!

Rendet kell vinni a gyerekek életébe

Békéscsaba – Magyar nyelvet és irodalmat, ének-zenét, hittant oktat, az evangélikus kollégiumot vezeti, kórusokat irányít, táborokat szervez – tehát széles körű munkát végez a fiatalokért Kutyejné Ablonczy Katalin, aki a Garabonciás napokon vette át a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést.

Újabb rangos elismerésben részesült az Evangélikus Országos Múzeum

Budapest – 2018. május 13-án, vasárnap különdíjat vehetett át dr. Harmati Béla László, az Evangélikus Országos Múzeum (EOM) vezetője a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesülettől. Az elismerés átvételét követően kérdeztük a múzeumvezetőt a díjról és az eddigi sikerekről.

Díjat nyert a Fébé Evangélikus Szeretetszolgálat

Budapest – A Fébé Evangélikus Szeretetszolgálat a Salva Vita Alapítvány Segítő Vásárlás – Design Randi 4.0 pályázatán díjat nyert, melyet 2018. március 28-án vehettek át a szervezet képviselői a pályázati munkákból rendezett kiállítás megnyitóján.

Díjat nyert Laborczi Dóra kolléganőnk

Budapest – A Magyar Szegénységellenes Hálózat 2018. március 6-án, kedden adta át 2017-es sajtódíjait. A Szegénységről, méltósággal – közösen, hitelesen elnevezésű kezdeményezés keretében 2017. január 1. és december 31. között megjelent print és online cikkeket, tévés, rádiós riportokat, interjúkat, tudósításokat vártak.

Magyar Kémiaoktatásért díjat kapott Nagy István

Budapest – Idén Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanára részesült az alapítványi kuratórium döntése alapján a Magyar Kémiaoktatásért díjban.

A szociális gondozás nem zsákutca

Budapest – A szociális gondozást, ellátást nem lehet sem zsákutcának, sem pedig egyirányú utcának tekinteni, mert a szakmában dolgozók még a legelesettebbeknek is meg tudják mutatni, hogy mindig van lehetőség egy jobb, értelmesebb életre – mondta az emberi erőforrások minisztere 2017. november 8-án, szerdán Budapesten. Pro Caritate díjat kapott Györfi Mihály, a Filadelfia Evangélikus Egyházközség lelkésze is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - díj csatornájára