Kuba

Új tagja lett a Lutheránus Világszövetségnek

Santiago de Cuba – Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) új tagjaként üdvözölte soraiban a Kubai Egyesült Protestáns Egyház – Evangélikus Zsinatot (UECCLS). „Az LVSZ tagjának lenni azt a bizonyosságot jelenti egyházunk számára, hogy része vagyunk immár az evangélikusok nemzetközi közösségének. Nem vagyunk egyedül. Hittestvéreinkkel közösen tudunk lépéseket tenni” – örvendezett Ismael Laborde Figueras püspök.

Szekszárdon is megtartották a nők világimanapját

Szekszárd – A szekszárdi evangélikus gyülekezet tagjai is együtt ünnepelték meg a nők világimanapját. Az erre készült segédanyag a Kubában élőkre, különösen az asszonyok és a gyermekek helyzetére irányította a figyelmet. KÉPRIPORT!

Gyerekekre hangolva – Női ökumenikus világimanap a Józsefvárosban

Budapest – Mottó: „Fogadjátok be a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be!” – A józsefvárosi ökumenikus közösség évről évre megrendezi a női ökumenikus világimanapot, melynek házigazdái ebben az esztendőben mi, evangélikusok lehettünk. 2016. március 6-án, vasárnap délután hét gyülekezet nőtestvérei szolgáltak az alkalmon.

Ajánló: Egymillió Bibliát Kubába!

Több mint 150 esztendeje indult el a március első péntekén tartandó világimanap, amelynek liturgiáját idén kubai nők keresztény közössége állította össze. Kezdetben kanadai és amerikai asszonyok kezdtek könyörögni saját lelkészeikért, gyülekezeteikért, ám hamar felismerték, hogy Krisztus népének mindenütt, határokon átívelve is szüksége van a megújulásra, erősödésre a hitben, a keresztény testvérek támogató szeretetére.

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Budapest – Az ökumenikus világimanapot 2016. március 4-én, pénteken tartják, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az MTI-vel.

Ferenc pápa és Kirill pátriárka történelmi nyilatkozata – Teljes dokumentum

Havanna – Ahogyan arról az evangelikus.hu is beszámolt, 2016. február 12-én Kuba fővárosában találkozott egymással Ferenc pápa, a római katolikus egyház vezetője és Kirill moszkvai pátriárka, az orosz ortodox egyház feje. Az általuk kiadott nyilatkozat fordítását elolvashatják cikkünkben.

Február 12.: Vatikán–Moszkva történelmi egyházi csúcs Kubában

Havanna – A világprotestantizmus nagy éve lesz 2017 a reformáció 500. évfordulójával, s talán éppen ezért a római katolikus világegyház nagy éve pedig a 2016-os esztendő. Rögtön az év elején a történelmi jelentőségű Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka közötti találkozó jelzi ezt, amire e hét péntekjén, február 12-én Kubában, Havannában kerül sor, a katolikus egyházfő mexikói ötnapos apostoli látogatása előtt.
Feliratkozás RSS - Kuba csatornájára