hamvazószerda

Ökumenikus bűnbánati vesperás és hamvazás Pannonhalmán

Pannonhalma – A Pannonhalmi Főapátság ökumenikus bűnbánati liturgiára hívta 2021. február 17-én este a környék katolikus, evangélikus és református lelkipásztorait. Az ökumenikus hamvazáson igét hirdetett Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek a húsvétnak, Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére.

Hamvazószerdával kezdődik a böjt – Böjti sorozat az evangelikus.hu oldalán – Első rész: Böjt vagy fogyókúra

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt a keresztények számára bűnbánati időszak, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek a húsvétnak, Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére. Az evangelikus.hu oldalán az idei böjti időszakban videós sorozatot indítunk, amelynek egyes részeiben evangélikusok vallanak arról, mit jelent számukra a böjt, hogyan böjtölnek.

Orosházi evangélikus hamvazószerda

Orosháza – Megválaszolatlan kérdéseket, ellentmondásokat oldottak fel az orosházi evangélikus azzal, hogy idén hamvazószerdán délután, böjtkezdő bűnbánati istentiszteletre hívogattak mindenkit. Egyik lelkészük beszámolóját olvashatják.

Megtalálni Istent minden rossz emberben – a tetovált prédikátor rendhagyó gondolatai hamvazószerdára

Elmondtam nekik, hogy Jézus megtehette volna, hogy a vallási elittel tölti el a napjait, de ehelyett gúnyt űzött abból az egész társaságból, azt választotta, hogy kineveti a hatalmasakat, és barátja lesz a kurváknak, bűnösöket csókol arcon, és rossz hírű emberekkel eszik. Azokkal az emberekkel töltötte az idejét, akik számára nem volt könnyű az élet. És ott, azok között, akik szenvedtek, megtestesítette a tökéletes szeretetet.

Hamvazószerda után torkos csütörtök?

„Február 11-én ismét lesz torkos csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A részt vevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak az elfogyasztott ételekre és az alkoholmentes italokra” – olvashatjuk a torkoscsutortok.itthon.hu internetes oldalon, amely a hazánkban egyre népszerűbb eseményt propagálja.
Feliratkozás RSS - hamvazószerda csatornájára