Márfi Gyula

Katolikus érsek tartott előadást a pápai Gyurátz Körben

Pápa – Márfi Gyula veszprémi érsek mutatkozott be, idézte fel életpályáját, osztotta meg személyes történeteit, hitbeli jótanácsait a Gyurátz Kör legutóbbi alkalmán.

Mit jelent az ökumené a 21. században?

Eredmények és kihívások. Mit jelent az ökumené a 21. században? – tettük fel az ökumenikus imahét kapcsán a kérdést Márfi Gyula katolikus érseknek, Orosz Atanáz görögkatolikus, Steinbach József református, Székely János római katolikus és Szemerei János evangélikus püspököknek. Válaszaikat az imahét folyamán fogjuk teljes egészében közölni. Most egy-egy gondolattal világítjuk meg, hogyan látják a felekezetek püspökei az ökumenikus párbeszéd jelenét.

Miért fontos a család?

Kaposvár – Mit gondol a család intézményéről a református püspök, az evangélikus esperes és a katolikus érsek? Hogyan szakít időt házastársára és gyermekeire az államtitkár és a református zsinat lelkészi elnöke? Ez is kiderült június 30-án délután Kaposváron, az idei REND második napján.

Megtartották a betegek világnapját a veszprémi kórházban

Veszprém – Nemcsak az életerős ember, de a szenvedő is kedves Krisztusnak – mondta Márfi Gyula érsek a betegek világnapján tartott szentmisén és ökumenikus imán a veszprémi kórházban. Az alkalmon Steinbach József református püspök és Isó Zoltán evangélikus lelkész is imádkoztak a betegekért és áldást adtak.
Feliratkozás RSS - Márfi Gyula csatornájára