gyerekek

Zsoltár thai gyermekhangra

„A magunk sötét barlangjaiban, örvénylő veszedelmek közt mi is megtapasztalhatjuk, hogy Isten nem hagy minket magunkra. Az emberarcú Isten, Jézus Krisztus a mi segítőnk, aki mentőalakulatot küld értünk. Ennek tagja talán egy kedves családtag, az emberi hangot megütő lelkipásztor, a lelkiismeretes orvos vagy egy figyelmes szomszéd.” Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök jegyzete – elhangzott 2018. július 15-én a Kossuth Rádióban.

Tavaszköszöntő gyülekezeti családi délutánt tartottak Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Február elejére farsangi családi délutánt terveztünk, de nagyon sok gyerek megbetegedett az óvodában, iskolában, ezért elnapoltuk. Éreztük, ha tovább halogatjuk terveink végrehajtását, kifutunk az időből, hiszen hamarosan itt a húsvét. Ezért 2017. április 2-án, vasárnap délutánra meghívtuk a gyülekezet apraját-nagyját közös játékra, örömre.

Adakozásból jeles! – Fordított adventi naptárat állítottak össze a fasori diákok

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 6. B osztályos tanulói az idei adventben megfordították az ajándékozás menetét. Az osztálytársak nem egymást lepték meg apró figyelmességekkel a készülődés alatt, hanem megfordították adventi naptárukat és idén egy rászoruló családnak gyűjtögették össze napról napra az adományokat.

Keresztény és muszlim gyerekek imádkoztak a békéért Aleppóban

Aleppó – Több száz keresztény és muszlim gyerek gyűlt össze Aleppóban és több más szíriai városban október 6-án, csütörtökön, hogy imádságban kérjék az Urat, térjen vissza a béke egész Szíriába. Egymillió aláírást várnak arra a békefelhívásra, amelyet az Európai Uniónak és az ENSZ-nek küldenek el.

Felzárkózás vagy leszakadás? – Így lehet megtölteni 1000 gyerek iskolatáskáját

Budapest – Iskolakezdés együtt! címmel hirdet országos adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonal hívásával, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.

Akinek ismerjük a történetét, azt sokkal nehezebb utálni

Biológusként végzett, de nem csak ilyen minőségben tanítja a gyerekeket és felnőtteket. Mesemondóként a természet, a kultúrák és a népek sokszínűségére egyaránt felhívja a figyelmet. Falja a magyar népmeséket, de szír menekültektől gyűjtött történetek is szerepelnek a repertoárján. Madarakról, mesékről, gyerekekről, felnőttekről, a sokféleség értékéről, sötét hajú királykisasszonyokról és a mesemondók csodálatos világáról is beszélgettünk Lovranits Júliával.

Izgalmas, eseménydús nyár – Napközis tábor Rozsréten

A közeledő tanévkezdés előtt a a nyíregyháza-nagytemplomi evangélikus egyházközség 4. körzetének gyermekei a rozsrétszőlői gyülekezeti házban töltöttek el egy tartalmas hetet. A napközis tábor témája a teremtéstörténet változatos bemutatása volt.

Ökotábort tartottak Ágfalván

Ágfalva – A hagyományosnak mondható ökotáborunkat az Ágfalvai és a Sopronbánfalvai Társult Evangélikus Egyházközségben 2016. július 22. és 26. között rendeztük meg. Mivel a gyülekezetben rendkívül sok a harcos kedvű kisfiú, a tábor témája az ószövetségi Dávid élete és harcai köré rendeződött.

Hittan- és sporttábor zajlott Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – Jó társaságra vágysz? Szeretnél lelkileg feltöltődni? Elmélyítenéd a hittanórán tanultakat? Szeretnél énekelni, kézműveskedni, sokat nevetni? És ráadásul még mozogni, sportolni is szeretsz? Akkor, itt a helyed! – szólt a felhívás a gyülekezetünk területén élő fiatalokhoz.

Hittanos tanévzáró ünnepséget rendeztek a szekszárdi evangélikus gyülekezetben

Szekszárd – A vasárnapi istentisztelet után a hittanos gyermekeknek szülői, nagyszülői összefogással hangulatos tanévzárót rendeztek Szekszárdon. Bográcsgulyás után játékos vetélkedő, sport és baráti beszélgetés színesítette programot. KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - gyerekek csatornájára