Érd

Térkövet kapott az evangélikus templom Érden

Érd – Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény újjávarázsolta a Thököly utcai evangélikus templom és mellette lévő lelkészi hivatal előtti betonjártád, melynek helyén már térköves burkolat kapott helyet a Nagyhétre – tudatta közösségi oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

Húsz év szolgálatban, házasságban

Érd – Hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap az evangélikus templomban: az Érdi Evangélikus Egyházközség így köszöntötte Labossa Pétert, felszentelése 20. évfordulója alkalmából. Köszöntötték egyúttal Labossáné Kővágó Anita lelkészt is, hiszen ez házasságuk huszadik évfordulója is.

Jézussal a tóparton

Balatonszárszó – „Jézussal a tóparton” – ez volt a mottója az érdi gyülekezet balatonszárszói hétvégéjének. Több, mint nyolcvanan vettünk részt, gyermekek és felnőttek, a rendkívül gazdag alkalmon.

A megismerhető Krisztus

Érd – Idén is megrendezte gyermeknapközijét az Érdi Evangélikus Egyházközség június 18–22. között. Vasárnap a napközis tábort követően családi istentiszteletet tartottak a Thököly utcai templomban; minden gyermek megmutatta, milyen sok énekkel, aranymondással gazdagodott. Az Ötnapos Klub fő témája idén a megismerhető Krisztus volt.

Számos evangélikus lelkész is részt vett a Langham igehirdető-műhelyen

Érd – 2018. március 4. és 10. között Érden az Epicentrum Rendezvényközpont adott otthont a Langham igehirdető-műhelynek. Magyarországon ez volt a második ilyen rendezvény, ahol lelkipásztorok és igehirdetők együtt ismerték meg az értelmező igehirdetés (expository preaching) elveit.

Felkészülni, vigyázz, rajt!

Érd – „Szereted a sportot? Az Úr Jézust követed és szolgálod? Akarod a hitedet megélni és ezzel együtt sportolni vagy edzeni? Gondolkozol azon, hogyan lehet a gyülekezetedben a sportot szolgálatban használni, embereket elérni? Szeretnél találkozni hasonló gondolkodású emberekkel Magyarországról és máshonnan?” Ezekkel a kérdésekkel invitálták Érdre 2016. február 20–21-én mindazokat, akik életében a Jézusba vetett hit és a sport is fontos szerepet játszik.
Feliratkozás RSS - Érd csatornájára