Házasság hete

Kell-e a 2,4 millió magyar szinglinek egyedülállók hete? – Ők válaszolnak!

Bő egy hónap telt el a házasság hete programsorozat óta, újra home office-ban, karanténban ül otthon az ország egy része. A mozik, éttermek, kávézók, színházak – ahol ismerkedni lehetne – még mindig zárva vannak. Társat találni ebben az időszakban még nehezebb. Megkérdeztük olvasóinkat a házasság hetével kapcsolatos érzéseikről, illetve hogy mit gondolnának egy „egyedülállók hete” rendezvénysorozatról. Nem reprezentatív felmérésünkben leginkább arra voltunk kíváncsiak, véleményük szerint vajon miért ilyen magas az egyedülállók száma, mi állhat a háttérben, és szerintük hogyan lehetne rajta változtatni.

Isten, a nagy házasságszerző

Sok-sok történetet próbáltam már megragadni és rögzíteni, hogy továbbadhassam, megoszthassam másokkal. Ám a történetek különös élőlények. Sokkal hamarabb elkezdődnek már, mint ahogyan láthatóvá válnának. Ahogy egy gyermek formálódik már az anyaméhben vagy talán egészen a szülei gyermekkori álmaiban. Ki tudja? Ki sejti, mikor kezdődött el egy-egy történet, hogy valamikor mindenki számára látható módon megszülethessen? Nem kevésbé talányos, miért éppen akkor és éppen úgy talál egymásra két ember – sokszor bizonyára az isteni gondoskodás is alakítja a körülményeket, még ha ezt nem vesszük is észre mindig…

Ifjúsági zenés istentiszteletet tartottak a Budavárban a házasság hete zárásaként

Budapest – 2021. február 14-én, Ötvened vasárnapján rendhagyó istentiszteletet tartottak a házasság hete zárásaként a Budavárban. Igét hirdetett Bencéné Szabó Márta lelkésznő. Az alkalmon közreműködött Szuhai Mónika (ének), Elek Norbert (zongora), Táborszky Bence (trombita), Hegyi András (gitár), Bence Imre (gitár), Lackner Orsolya (ukulele). Péter Barnabás (cajon). A hangosítást pedig Takács László, a gyülekezet saját hangrendszerével végezte.

Egyszer se „igen” – Mihez kezdjen 1,5 millió magyar egyedülálló a házasság hetével?

Idén február 7-től 14-ig tartott a házasság hete rendezvénysorozat. Interjúk, online beszélgetések, véleménycikkek tucatjai szóltak a házasságról a médiában, bátorítva másokat az életre szóló szövetségre, a gyermekvállalásra, a házastársi kapcsolatok ápolására, gondozására. De vajon mit üzen ez az eseménysorozat, mit üzennek az egyházak az egyedülállóknak? Hogy érzik magukat az ezredik „Most is igent mondanék” kerettel módosított Facebook-profilkép láttán azok, akiknek nem adatott boldog házasság? Ezeken a kérdéseken gondolkodtunk.

Házasság hete: Szerelmes sütés-főzés 2021-ben

Orosháza – Készül a finom csevapcsicsa az Ördög házaspár konyhájában. A munkamegosztás magától értetődő. Ördög Endre darálja a húst – háromfélét: marhát, sertést és birkát –, felesége, Hoffmann Ágnes pedig szájában egy adag vízzel aprítja a hagymát (bevált trükk, esküszik rá, hogy így nem csíp). A házasság hetének hatodik napját ők a közös sütés-főzéssel ünnepelték meg.

Véget ért a házasság hete

Budapest – A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomban tartott ünnepi szentmisével ért véget hivatalosan is a 2021-es házasság hete. Az alkalmon személyesen is részt vett Herczegh Anita, a házasság hete központi programjainak fővédnöke és férje, Áder János köztársasági elnök.

Ezerszer is igen – Aszódon

Aszód – A Pénzes házaspár – Enikő és Szabolcs – 20 évvel ezelőtt kötött házasságot. Hogyan kezdődött ez a szép közös utazás? Egy latin könyv kölcsönkérésével, amely nemcsak arra volt alkalmas, hogy Enikő fel tudjon belőle készülni a vizsgájára, hanem jó ürügyként szolgált az első közös randira is. A többi pedig már jött magától....

Az aszódi házaspárok sorában bemutatkozott Szakács Tamás evangélikus lelkész és felesége

Aszód – A Szakács házaspár – Anna Tuovi és Tamás – 18 évvel ezelőtt esküdött örök hűséget egymásnak. Ma nemcsak házaspárok, hanem négy fiúgyermek szülei is. Ehhez azonban számos akadállyal meg kellett birkózniuk: távolsággal, idővel, túlterheltséggel, vagyis csupa olyan dologgal, ami elhidegítheti egymástól a feleket. Ám akik képesek Istenre bízni életüket, a megpróbáltatásokat is másként értelmezik.

A család közös ügy – A Három Királyfi, Három Királylány konferenciája a házasság hetén

Budapest – Herczegh Anita és Novák Katalin köszöntőjével kezdődött február 11-én a Három Királyfi családkonferenciája, amelyet az egészségügyi korlátozásokhoz igazodva online módon rendeztünk meg. Az eseményen a házasság hete arcai beszéltek életükről, házasságukról, családjukról, és családbarát cégek és kórházak vezetői mondták el, hogy milyen kihívások elé állította őket a soha nem látott eseményeket hozó 2020.

Mi a jó házasság titka? – Egy újabb aszódi házaspár mesélt kapcsolatukról

Aszód – A Jánosy házaspár – Ildikó és Zoltán – 19 éve mondta ki az igent, amit természetesen azóta sem bántak meg. Isten a házasságukat két fiúgyermekkel ajándékozta meg, akiknek igyekeznek azokat az értékeket, erényeket megtanítani és átadni, amiket annak idején ők tanultak, illetve kaptak a szüleiktől.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Házasság hete csatornájára