Duna Televízió

Film az Ökumenikus Charta húsz évvel ezelőtti aláírásáról

Húsz évvel ezelőtt a Duna Televízió stábja is forgatott az Ökumenikus Charta aláírásakor. Ezt a felvételt ajánljuk most olvasóink figyelmébe.

Evangélikus istentiszteletek lesznek a közmédiában

Budapest – Ózd – Szeretettel ajánljuk a soron kövtkző időszak evangélikus istentisztelt közvetítéseit a Duna Televízióban illetve a Kossuth Rádióban.

Nem hiányzott Luther zoknija – Elköszönés Nagy László szerkesztőtől

„1990. május 14-én, hétfőn indultam az első forgatásra. Délelőtt az Evangélikus Országos Múzeumban forgattunk, hogy az ott felvett anyag segítségével bemutathassuk egyházunkat. Szerintem jól sikerült, ma is vállalható. Később valaki mégis maliciózusan megjegyezte, hogy már csak Luther zoknija hiányzott a bemutatásból. Délután Kőbányára mentünk, hogy egy kedves presbiter kertjében vegyük fel Fabiny Tamásnak, a gyülekezet lelkészének áhítatát, az ottani szenior ifjúsági tagok körében.” Nagy László evangélikus lelkész rádiós és televíziós szerkesztő emlékezik így vissza arra a napra, amelyet némi túlzással, médiatörténeti eseménynek nevezhetünk. Ekkor, a rendszerváltás idején készült ugyanis a Magyarországi Evangélikus Egyház legelső televíziós magazinja.

A Duna Televízióban ismét jelentkezik az Evangélikus magazin

Budapest – 2021. március 21-én, vasárnap a Duna Televízióban 10 órakor kezdődik egyházunk műsora, az Evangélikus magazin.

Minden vasárnap lesz protestáns és katolikus istentisztelet a Duna Televízióban

Budapest – 2021. március 14-től minden vasárnap 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig katolikus misét közvetít a Duna Televízió. A rádiós istentiszteletek a szokott rendben 10.04-től 11 óráig lesznek a Kossuth rádióban.

A közmédia evangélikus műsorait ajánljuk

Budapest – A Mai hitvallások és az Evangélikus ifjúsági műsor adásai láthatók a hétvégén a Duna Televízióban.

Vlogger evangélikus lelkészházaspár szerepelt a Duna Televízió Család-Barát magazinjában

Budapest – Pongráczné Győri Boglárka és Máté Pongrácz kaposvári evangélikus lelkészházaspár volt 2021. február 11-én a Duna Televízió Család-Barát magazin műsorának vendége, ahol beszélgettek többek között a megismerkedésük történetéről, a házasságukról, a lelkészi munkájukról és a vloggerkedésről is.

Ismét számos evangélikus műsor lesz a közmédiában

Budapest – Az előttünk álló időszakban számos evangélikus műsort sugároz a közmédia, ezeket gyűjtöttük össze cikkünkben.

Evangélikus magazin lesz a Duna Televízióban és a Duna Worldön

Budapest – 2021. január 24-én, vasárnap 9.55-kor jelentkezik a Duna Televízióban egyházunk műsora, az Evangélikus magazin. Az adásban a 400 éve Csepregen történt fájdalmas eseményekre emlékezünk. Felidézzük a 25 évvel ezelőtti ökumenikus istentiszteletet, és tudósítunk az ez év január 19-ei megemlékezésről is.

A Család-Barát magazin vendége volt Fabiny Tamás elnök-püspök

Budapest – A napokban a Duna Televízió Család-Barát magazinjának vendége volt Fabiny Tamás elnök-püspök, aki a Magyarországi Evangélikus Egyház ádventi karitatív munkájáról számolt be a műsorban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Duna Televízió csatornájára