körlevél

Karácsonyi püspöki körlevél – 2019

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az egyház gyülekezeteinek, intézményeinek és gyülekezeti tagjainak 2019. karácsonyán írott levelét az alábbiakban olvashatják.

Az Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió imakörlevele

Újra jelentkezünk körlevelünkkel a minket lelki, szellemi, erkölcsi, anyagi és egyéb módon támogató testvéreink felé, akik közé számítunk Téged is. Kérjük, imádkozz velünk Te is a Lélek vezetése alatt!

500 nap imádság a reformációért – Júniusi körlevél

Az imádság ideje. Amikor az apostol arra biztat, hogy szüntelen imádkozzunk, nem arra gondol, hogy a középkori szerzetesek módjára – imamalomként – pergessük az időt, s mást se tegyünk, mint kéréseinkkel Istent zaklassuk.

Láthatóan evangélikus – Püspöki körlevél az 1%-os kampány kapcsán

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2017-es 1%-os kampányának üzenete: LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS. Szeretnénk láthatóan evangélikussá tenni azt, hogy az egyházunknak felajánlott 1%-ok milyen célokat szolgálnak – áll a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa által kiadott körlevélben, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

500 nap imádság a reformációért – márciusi körlevél

„Tudjátok meg, hogy az ÚR csodákat tesz hívével! Meghallgat az ÚR, ha hozzá kiáltok.” (Zsolt 4,4)

Az amerikai evangélikusok is reagáltak Trump bevándorlásellenes intézkedésére

Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) elnök-püspöke, Elizabeth Eaton püspöki körlevélben reagált Donald Trump amerikai elnök bevándorlást érintő elnöki rendeletére.

Körlevél Cantate vasárnapjára

Budapest – Fót – Az alábbiakban azt a körlevelet olvashatják, amelyet a Kántorképző Intézet vezetője írt Cantate vasárnapja alkalmából a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteinek.

A Kántorképző Intézet körlevele Cantate vasárnapja alkalmából

Budapest – Fót – Az alábbiakban a Kántorképző Intézet Cantate vasárnapja alkalmából kiadott körlevelét olvashatják. Forrás: Kántorképző Intézet

Pünkösdi püspöki pásztorlevél

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei, Gáncs Péter elnök-püspök, Fabiny Tamás püspök, Szemerei János püspök körlevelet adtak ki pünkösd ünnepére. Az alábbiakban a pásztorlevél szó szerinti formájában olvasható:

Új esélyt kaptunk – Püspöki körlevél a hitoktatás változó rendjéről

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa körlevelet adott ki a hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatban, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - körlevél csatornájára