idősotthon

Megkezdődött az evangélikus idősotthonokban lakók és az ott dolgozók oltása

Budapest – Ahogy arról a kormányzati kommunikációból és a napi sajtóból értesülhettünk, elkezdődött az idősotthonokban lakók koronavírus elleni oltása. Így történt ez a napokban az evangélikus szeretetotthonokban is és sok helyen az intézmények dolgozói, valamint az idős ellátottak már meg is kapták a Pfizer oltóanyagát. – Az Evangélikus.hu összeállítása.

Részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a szociális intézményekben – Az idősotthonokban vallási esemény is megtartható

Budapest – A járvány nyugvópontra érkezett, amit az is igazol, hogy nem történtek jelentős változások a járványügyi adatokban az elmúlt huszonnégy órában – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs 2020. június 4-én tartott online sajtótájékoztatóján.

Újabb védőeszközökkel segíti az operatív törzs az idősotthonokat – Folyik a fertőtlenítés is

Budapest – Újabb védőeszközökkel segíti a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs az idősotthonokat – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A Bock Borászat nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a Bock Borászat több mint ötezer darab Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt és Tablettát juttat el a koronavírus-járványban legjobban veszélyeztetett időseket gondozó szociális intézményeknek.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe – Frissítve!

Budapest – Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. Ahogyan korábban már megírtuk, Kelemen Anna Gyöngy, az evangélikus diakóniai intézményrendszert fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai osztályának vezetője felhívta az intézményvezetők figyelmét a Magyarország Kormánya által felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs honlapján 2020. március 8-án 17.01 órakor közzétett felhívásra, mely szerint az idős emberek védelme érdekében már akkor látogatási tilalom bevezetését javasolta.

Az otthonlakók is ott voltak a hittanosok táborában

Szombathely – Az idei hittanos-konfirmandus táborban részt vevő felsős diákok több ízben is közös foglalkozáson vettek részt az idősotthon lakóival.

Örömtanya öregeknek – miért ne? – Riport a békásmegyeri Gaudiopolis szeretetházról

Örömtanyának nevezik az itt lakók a békásmegyeri Gaudiopolis szeretetházat, ahol jelenleg 92 idős ember él. Külön demens részleget nem alakítottak ki az otthonban, mert a legelesettebb emberek elkülönítése az intézmény vezetői szerint összeegyeztethetetlen a krisztusi tanításokkal. Hangoskodások, nagy veszekedések ennek ellenére sincsenek, ami annak is köszönhető, hogy az otthonban több ember dolgozik, mint amennyi a törvényileg indokolt lenne. A Gaudiopolis a méltóságteljes és derűs öregedés helyszíne. Riport.

Éva néni járni tanul – Egy evangélikus idősotthon lakóját kérdeztük

Budapest – Dr. Nagy Emilné dr. Vass Évával beszélgettünk a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban 2013 januárjában. Éva néni egy betegség következtében lebénult, most járni tanul. Beszélgetésünkkor az élete alakulásába is betekintést engedett nekünk. A videó része a Magyarországi Evangélikus Egyház idei egyszázalékos kampányának, amelyben arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy az egyházi egy százalékok felajánlásával például idősotthonaink lakóinak ellátását is támogathatják. Videó: Győri András Timótheus, riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna / evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - idősotthon csatornájára