Zalaegerszeg

Zala vármegye evangélikus lelkészeinek munkásságával ismerkedhettek meg

Zalaegerszeg – A szabadegyetem szervezésében 2018. május 8-án, kedden délután Zala vármegye 12 kiemelkedő evangélikus lelkészének életével és munkásságával ismerkedhettek meg az érdeklődők az evangélikus parókia gyülekezeti termében.

Szobrot állítottak Luthernek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Luther Márton bronzszobrát az evangélikus templom melletti parkban állították fel 2017. október 27-én Zalaegerszegen. A reformátort kezében Szentírással ábrázoló, emberléptékű, teljes alakos alkotás Farkas Ferenc szobrászművész munkája. Megvalósítását, illetve az emlékpark kialakítását a város önkormányzatának támogatása tette lehetővé.

Reformációi emlékfutás volt Dél-Zalában

Zalaegerszeg – Több dél-zalai települést kötött össze az a rendhagyó megemlékezés, amellyel a reformáció hónap végi, félezer éves évfordulóját ünnepelték pénteken.

Dunántúli Férfimissziói Nap volt Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Mintegy ötven résztvevő érkezett 2017. október 7-én, a verőfényes délelőtt folyamán, a zalaegerszegi gyülekezet imatermébe meghirdetett Dunántúli Férfi Napra. A témára való tekintettel néhány résztvevőt a házastársa is elkísért.

Ember nagyságú képeskönyv érkezett Zalaegerszegre – Videóval frissült!

Zalaegerszeg – Ember nagyságú, lapozható evangélikus képeskönyvet állítottak fel pénteken a zalaegerszegi Dísz téren a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából.

Felújítják a zalaegerszegi evangélikus templom orgonáját

Zalaegerszeg – Egy hét múlva helyükre kerülnek az evangélikus templom orgonájának sípjai. Jelenleg is dolgoznak a szakemberek. A hívek reményei szerint húsvétkor már a felújított hangszeren szólalnak meg az egyházi énekek.

A reformáció zalai kezdeteiről hallhattak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében, az Evangélikus Szabadegyetem szervezésében Őriné dr. Bilkei Irén, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának főlevéltárosa tartott vetített képes előadást 2017. február 24-én A reformáció kezdetei a 16. századi Zalában címmel.

Adventi várakozók

Zalaegerszeg – Adventi várakozók címmel különleges programmal járul hozzá a karácsonyváró lelki felkészüléshez a Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség. Mint Zsugyel Kornál lelkész elmondta, advent első vasárnapjától egészen december 23-ig minden nap rövid összejövetelt tartanak a Zala Megyei Szent Rafael Kórház parkolójában.

Engedjétek hozzám a gyermekeket!

Zalaegerszeg – Jézus intésére utalva a zalaegerszegi evangélikus templomban első alkalommal az elmúlt vasárnap a szokásos 9 órás istentisztelet után fél 11 órai kezdettel családi istentisztelet zajlott, kisdedek, kis és nagyobb gyermekek és hozzátartozóik számára.

Szemem állandóan az Úrra néz (Zsolt 25,15) – Tiszteletbeli presbitereket választottak

Zalaegerszeg – A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség – hálaképpen a gyülekezetben végzett áldozatos szolgálatért – Tiszteletbeli presbiter címet adományozott Simon Dezsőnek, dr. Jáni Jánosnak, Loós Csabának, dr. Németh Edének, Simon Eleknek, Szabó Vilmosnak és Szilvás Lászlónak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Zalaegerszeg csatornájára