család

Miért fontos a család?

Kaposvár – Mit gondol a család intézményéről a református püspök, az evangélikus esperes és a katolikus érsek? Hogyan szakít időt házastársára és gyermekeire az államtitkár és a református zsinat lelkészi elnöke? Ez is kiderült június 30-án délután Kaposváron, az idei REND második napján.

Gyerek a szekrényben

Életem egyik legnagyobb tévedésére egy szekrényben ülve jöttem rá. Tízéves voltam, és olyan sokat betegeskedtem, hogy az orvos azt javasolta a szüleimnek: vetessék ki a mandulámat. Otthon a család sokáig tanakodott, mi legyen velem.

Családos programok is lesznek a Szélrózsán

Bük – Évek óta érezhető, hogy a Szélrózsán növekszik a családos résztvevők létszáma. Többféle formai próbálkozás után mostanra jutottunk el oda, hogy a 14 év alatti gyermekek számára is külön sátrakat, kuckókat alakítunk ki, melyben különböző életkorúaknak megfelelő programok várják az érdeklődő családokat. Simon Réka büki lelkésznő a gyermekprogramokért felelős presbiter.

Rejtett aknák a házasság körül

Budapest – Győri Tamás József evangélikus lelkész és felesége, Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője tartott a Kispesti Baptista Gyülekezetben megrendezésre kerülő Házasok estjén előadást 2018. február 17-én.

És ha felbukkan a Nagy Ő?

Legyen szó párkeresőkről, kapcsolatban élőkről vagy házasságra készülőkről, mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy vajon létezik-e olyan ember, akit kifejezetten nekem szánt az ég? És ha igen, akkor vele vagyok-e most? Honnan lehet tudni, ha találkozunk a Nagy Ő-vel?

Útközben a reformáció – A reformáció értéke a család

Sopron – Béres Tamás evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, és Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, adventista lelkipásztor voltak a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület szervezésében létrejövő soproni fórumbeszélgetés résztvevői.

Adventi készülődés Káposztásmegyeren

Budapest – Káposztásmegyer – Családos alkalomra gyűltünk össze a káposztásmegyeri missziói közösségben advent harmadik hétvégéjén, hogy közös gyertyagyújtással, énekléssel, mézeskalácssütéssel, kézműveskedéssel készüljünk a karácsonyra.

Szeretetre reformálva – Ökumenikus családi napot tartottak Pestszentimrén – VIDEÓKKAL!

Budapest – Pestszentimre – Szeretetre reformálva – Ez volt a mottója a XVIII. kerület különböző felekezetei által megrendezett, a reformáció ötszázadik jubileumát ünneplő programsorozatnak. Az ünnepnek a pestszentimrei Sportkastély adott otthont, ahová mintegy ezer ember látogatott ki október 7-én.

A 1353-as adományvonalon is elindult a viharkárosultak számára a gyűjtés

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívással fordult a lakossághoz, hogy minél több viharkárosult családot segíthessen.

Tavaszköszöntő gyülekezeti családi délutánt tartottak Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Február elejére farsangi családi délutánt terveztünk, de nagyon sok gyerek megbetegedett az óvodában, iskolában, ezért elnapoltuk. Éreztük, ha tovább halogatjuk terveink végrehajtását, kifutunk az időből, hiszen hamarosan itt a húsvét. Ezért 2017. április 2-án, vasárnap délutánra meghívtuk a gyülekezet apraját-nagyját közös játékra, örömre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - család csatornájára