Martin Luther

Ki vagy te, Martin Luther?

Formabontó feldolgozásban hallhattam az „Erős várunk” dallamát augusztus végén Wittenbergben, a vártemplom (igen, ahová Luther tételeit kiszegezte, és amelynek szószéke alatt most a sírját találjuk) közvetlen szomszédságában felépült szabadtéri színpadon. A „Luther pop oratórium” egyik tételében szólaltak meg énekünk jól ismert hangjai. Mindjárt otthonosabban éreztem magamat a fesztiválközönség között állva, tőlem mostanában zeneileg azért elég távol eső műfajú produkciót hallgatva.

Pillanatok alatt kapkodták el a németek a Luther Mártont ábrázoló Playmobil-figurákat

Berlin – A Magyarországon is népszerű német játékgyártó legszebb várakozásait is felülmúlta az a roham, ami a Luther-figura megjelenését követte, soha nem adtak el ilyen gyorsan ennyit egyetlen korábbi termékükből sem.

LUTHER ÉS WESLEY címmel teológiai konferencia volt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen – Videókkal folyamatosan frissült anyagunk!

Budapest – A Magyarországi Metodista Egyház, a Wesley Teológiai Szövetség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem szervezésében került sor a LUTHER ÉS WESLEY című teológiai konferenciájára, az Evangélikus Hittudományi Egyetem dísztermében, 2013. október 11-én. Az előadások szöveges és videó formátumú anyagait az alábbiakban tekinthetik meg. Szöveg: evangelikus.hu. Videó: Győri András Timótheus
Feliratkozás RSS - Martin Luther csatornájára