nyíregyházi Joób Olivér Szeretetintézmény

„Már az is jó, ha emberi hangot hallok!”

Nyíregyháza – A kapcsolódás új formáit fedezték fel a bezártságban az időseknek szánt telefonos lelkisegély-szolgálat önkéntesei.

Ki segít az időseken járvány idején?

Budapest – Az Index.hu átfogó cikket készített arról, hogyan gondoskodik a magyar társadalom a koronavírus-járvány miatt leginkább fenyegetett 65 évnél idősebb emberekről. Az ellátórendszeri háttér, személyes példák, családok, önkormányzatok erőfeszítései mellett a cikkben megkérdezték az idősellátásban résztvevő szervezetek képviselőit is. Megszólalt a Nyíregyházán működő Joób Olivér Szeretetintézmény vezetője, Laborczi Géza evangélikus lelkész is.

A járvány alatt is szolgálatban – Helyzetkép a Joób Olivér Szeretetintézményből

Nyíregyháza – Óriási munkát végeznek ezekben a napokban a Nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet intézményeinek munkatársai: tevékenységüket, szolgálatuk megszervezését a helyzethez kell igazítani. Egyszerre tartoznak felelősséggel a családjukért és például a Joób Olivér Szeretetintézmény ellátottjaiért, akik a napi meleg ételt, a gyógyszereiket, kisebb-nagyobb bevásárlásaikat várják tőlük. Aggodalomra nincs ok, türelemre, megértésre, óvó odafordulásra annál inkább.

Miskolc-Tapolcán pihentek a nyíregyháziak

Miskolc – A nyíregyházi Joób Olivér Szeretetintézmény idősek klubjának tagjai és Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Gyülekezet tagjai jó hangulatban indultak Miskolctapolcára 2016. március 19-én, szombaton. Az odaút hamar elröppent, hangulatos beszélgetések és mókázások közepette.
Feliratkozás RSS - nyíregyházi Joób Olivér Szeretetintézmény csatornájára