Föld Sója

A só kincse...

Só és világosság vagytok. Szinte megremeg a lelkünk, hogy Jézus így jelöli meg követőit ebben a világban. A tizenkét galileai férfi valóban só és világosság lett az emberek számára. Sóvá váltak, mely nem ízetlenül meg, világossággá, mely utat mutat, ízzé, mely életet ad. Kincsek lettek...

Percze Sándor: Néhány csipet...

A szöveg megjelent A föld sója találkozóra kiadott könyvben, 2016-ban, Budapesten.

Már csak az egyházak tartják össze Európát? – GAW-fórum

Budapest – A Gustav Adolf Alapítvány (GAW) az egyházak vezetőit hívta fórumbeszélgetésre az aktuális európai menekülthelyzettel kapcsolatban, a Föld Sója Találkozó második napján, 2016. július 8-án. Az egyházak migrációs szerepén túl a multikulturális társadalom napjainkban vitatott kérdéseire is sort kerítettek.

Látható egyház a templom falain túl –Tabuk nélkül

Kilépni a templom falai közül és megmutatni az egyházat szekuláris közegben is – ez lehet egy ilyen nagyszabású találkozó célja, mondta Fabiny Tamás, evangélikus püspök.

Mi lennénk a föld sója?

2016. július 7-én, csütörtökön este 7-kor ökumenikus istentisztelettel kezdődik a Közép-Európai Keresztény Találkozó Budapesten, a Tüskecsarnokban. A négyezer résztvevőt megmozgató rendezvény mottója Jézusnak a Hegyi beszédben megőrzött szava: „Ti vagytok a föld sója”. Ő ezzel az egyház életet és ízt adó, valamint a romlástól megőrző szolgálatára utal, amelyet gyakran kisebbségi helyzetben kell betöltenünk. A következő talán rendhagyó elmélkedéssel, egy elképzelt monológgal azt próbálom kifejezésre juttatni, hogy Jézus szavainak megértése és akaratának teljesítése korántsem olyan könnyű, ám nem lehetetlen feladat.

MEGJELENT A föld sója – Salz der Erde című kiadvány

Budapest – Szabó Lajos szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában megjelent A föld sója – Salz der Erde című könyv.

Játszd újra, Miklós! – Találkozás Kövesdi Miklós Gáborral

Budapest – Van, amikor egy mai könyvkiadó szemével elemzi a Bibliát, és figyelmeztet: jó-jó, de valami frappánsabb cím kell majd a könyvnek. Esetleg a bankkártyával fizethető offertóriumra tesz javaslatot. Az ő szájából a húsvéti történet is másképp hangzik, ha „kockáknak” – azaz az okostelefonos, facebookos kamaszoknak meséli el. Sikeres szerző, élvonalbeli produkciókban dolgozik, de harsány nevetés fogadja poénjait lelkészkonferenciákon, egyházi rendezvényeken is. Derűs hangulatú interjúra készültem, és nem csalódtam: a riporter ritkán kerül olyan jó helyzetbe, hogy a cikkírást is végignevetgélheti. Az evangélikus Kövesdi Miklós Gábor író-humoristával, műfordítóval találkoztam.

Még lehet jelentkezni! – részletes információk a Föld Sója találkozóról

Budapest – Kevesebb, mint két hónap van vissza az első magyarországi FÖLD SÓJA – Közép-európai Keresztény Találkozó kezdetéig, amelyre eddig már több mint 2700 ember jelentkezett. Az előző napok során sikerült a szervezőknek megállapodni néhány budapesti kollégiummal a szállásfoglalásokra vonatkozó határidők meghosszabbításáról, így továbbra is lehet jelentkezni a találkozóra a http://foldsojatalalkozo.hu/regisztracio oldalon. 2016. MÁJUS 20-ig tudnak biztosítani az érdeklődőknek szállásokat és missziói napi támogatást, ezért is érdemes regisztrálni mindenkinek a határidőig.

Felkészítő napot tartottak a Föld Sója Találkozón szolgáló önkénteseknek

Budapest – Tovább folyik a júliusi Föld Sója Találkozó előkészítése. 2016. március 18-án, pénteken az önkéntes segítők érkeztek Budapestre, hogy bejárják a helyszíneket és tájékoztatást kapjanak a nyári szolgálatról.
Feliratkozás RSS - Föld Sója csatornájára