Éjjeli menedékhely

Telt ház és meleg vacsora

Nyíregyháza – Senkit sem küldenek el az éjjeli menedékhelyről, ha ágy nem is, matrac jut mindenkinek. A szeretet ünnepéhez közeledve minden arról szól, hogyan tehetjük szebbé egymás és mások karácsonyát. A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő Oltalom Szeretetszolgálat is mindent megtesz azért, hogy az ellátottjai mindenből a legjobbat kaphassák, miközben kint egyre hidegebbek a nappalok és éjszakák, s nem igazán kúszik a hőmérő higanyszála 0 fok fölé.

Szociális balesetek

„Tudja mi a szörnyű? – teszi fel a kérdést az Éjjeli Menedékhely szociális munkása, Nagy Kornél, majd azonnal válaszol is –: Itt mindig minden sötétben történik. Itt mindig éjjel van. Télen, nyáron, hidegben, esőben, adott esetben elviselhetetlenül hosszú időnek tűnik, mire kiér a mentő, vagy ha arra van szükség, a rendőr kocsi.” Az Oltalom Szeretetszolgálat nyíregyházi Éjjeli Menedékhelyén, télen, csúcsidőszakban általában 120 hajléktalan kap meleget, fedelet, ágyat, fürdőt, jó szót és esélyt a másnapra. Nagy Kornél Msc-vel Nagy Miklós beszélgetett.

Bizalom és tekintély – Interjú Szántó Tamással

Nyíregyháza – „Persze az eléggé elkedvetleníti az embert, amikor látjuk, hogy sokan egyáltalán nem akarnak változtatni az életükön. Ugyanakkor az pedig eredmény, hogy az itt alvók közel fele vagy alkalmi munkából, vagy szezonmunkából, de rendszeres jövedelmet szerez és gazdálkodik” – mondja Szántó Tamás az Oltalom Szeretetszolgálat éjjeli menedékhelyének részlegvezetője.
Feliratkozás RSS - Éjjeli menedékhely csatornájára