stratégia

Nyitott kapuk – Új stratégiát adott ki a Finnországi Evangélikus Egyház a 2020-2026-os időszakra

Helsinki – „Nyitott kapuk” címmel jelent meg a Finnországi Evangélikus Egyház új stratégiája, amely a mai kor jelenségeire kíván választ adni. Ahogy a stratégia címe is utal rá, olyan egyházat szeretnének, amely mind befelé (a tagok felé), mind kifelé (a világ felé) nyitott.

Kiterjeszti tevékenységét a Hungary Helps

Budapest – Stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezettel a Hungary Helps ügynökség. Átfogó együttműködési keretszerződést írt alá Budapesten Márki Gábor a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. A hatékony együttműködés mellett Azbej Tristan államtitkár két újabb megvalósuló projektet jelentett be.

Folytonosság és újítás az LVSZ 2019–2024-es stratégiájában

Genf – A reformáció 501. évfordulóján, 2018. október 31-én indítja útra a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) új stratégiáját Elkötelezett szeretettel az egyház és a világ iránt címmel. Az új stratégia a folytonosságot és az újítást ötvözve vázolja fel az elkövetkező évek prioritásait a tagegyházak számára. Az LVSZ főtitkára, dr. Martin Junge a szervezet hírlevelében (Lutheran World Information) mutatta be az új stratégiát, válaszolva az LVSZ igazságosságért, békéért és megbékélésért végzett munkájával kapcsolatban feltett újságírói kérdésekre.

Helytállás vagy kompromisszum?

Budapest – 2018. október 15-én 17.30-kor tartják az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában a Szekfű Gyula szabadegyetem következő kerekasztal-beszélgetését. A rendezvény címe: Helytállás vagy kompromisszum? Az evangélikus és református egyház stratégiái a szocializmusban. A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő. Részleteket a mellékelt plakáton olvashatnak.

„Kérem azt a plusz kaput a templomomra…” – Az akadálymentesítésről

Budapest – Régi templomaink építésekor még nem volt szempont az akadálymentesítés, ma azonban ez sokaknak okoz fejtörést. Muntag Vince fiatal irodalomkutatóval saját, kerekes székes tapasztalatairól és a mozgássérültlét teológiai mélységeiről, a kelenföldi evangélikus gyülekezet vezetőivel pedig egy sikeresen megvalósult akadálymentesítés tanulságairól beszélgettünk.

Evangélikus nevelési és oktatási stratégia

Hazánkban az elmúlt években gyors egymásutánban történtek átalakítások és átszervezések az oktatásügy területén. Miközben a célok pontos kijelölése és a jövőbe tekintés mindig alapvető a minőségi munkavégzéshez, a változásokkal teli időszakokban különösen is kiemelt jelentősége van. Ahhoz, hogy egy intézmény, vagy intézményrendszer ne csupán elszenvedője legyen a változásoknak, melynek során az erősségeit képező értékeit, sajátosságait kényszerül feladni, hanem tevékeny résztvevőjévé válhasson, melynek során fejlődni és megújulni képes, stratégiai tervezés szükséges.

A hit- és erkölcstan oktatás problémakörére keresték a lehetséges megoldásokat a Hittan Stratégiai Munkacsoport tagjai

Budapest – Megbeszélést tartott a Hittan Stratégiai Munkacsoport 2014. január 10-én a Déli Egyházkerület Püspöki Hivatalában. A megbeszélésen az eddig beérkezett kérdőívek válaszait elemezték, s ezek fényében a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatás problémakörére keresték a lehetséges megoldásokat. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Kiss Tamás

Megalakult a Hittan-stratégiai munkacsoport

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa Hittan-stratégiai munkacsoportot hozott létre annak felmérésére, hogy miként lehet a legtöbbet kihozni a kötelezően választható hit- és erkölcstan oktatásból. A munkacsoport megállapításait egyeztetik az állammal is. Forrás: del.lutheran.hu, fotó: Kiss Tamás

A Magyarországi Evangélikus Egyház stratégiai munkacsoportja pályázatot ír ki gyülekezeti stratégiák elkészítésére

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház stratégiai munkacsoportja pályázatot ír ki gyülekezeti stratégiák elkészítésére. Az alábbiakban ez olvasható.

LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS

Tanítvánnyá hívott el minket az Úr, s mi szolgálni igyekszünk azzal is, hogy egyházunk missziós küldetését állítjuk annak a megújulási stratégiának a középpontjába, amelyet a lutheri reformáció közelgő ötszázadik évfordulójára is figyelemmel készítünk. Keresztényi, hitbéli ügyünk olyan ajánlásokat megvalósítani gyülekezeteinkben, intézményeinkben, az országos egyházszervezetben, amelyek erősítik keresztény közösségünket és segítik a társadalomban, a teremtett világban viselt felelősségünk beteljesítését. Új kovászként, szerényen, de nem bujkálva kell evangélikusként cselekednünk a mai magyar, európai valóságban, szolgálatunkkal és hitvallásunkkal hirdetve a krisztusi örömhírt. Önkéntes munka, az elesettek iránti szolidaritás, személyes egymáshoz fordulás, hálózatos nyitottság és együttműködés, a fenntarthatóság életmódja, hivatásszerű szervezet segítségével hatékonyabban lehetünk azok, amivé szüleink öröksége, gyülekezeteink megtartó ereje, lelkészeink igehirdetése és mindenekfelett Isten kegyelme tett minket: láthatóan evangélikusok.

Oldalak

Feliratkozás RSS - stratégia csatornájára