Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház

Böjtben lemondunk a műanyagról! #NoPlasticsforLent

Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttekkel foglalkozó osztálya különleges kampányt hirdetett böjt alkalmából: lemondanak a műanyagról.

„Arról az Istenről énekeltem, aki felemeli a megalázottakat”

„Az egyházi év ünneplése azt jelenti, hogy az életünk beleszövődik Jézus Krisztus történetébe olyan módon, hogy a mi saját életünknek és az ő világának az anyaga szent szövetté válik. Ez az összefonódás tette lehetővé egy újonnan kereszténnyé váló fiatal nőnek, hogy meglássa Jézust egy AIDS-ben haldokló ember tönkrement testében, mert azon a héten, néhány nappal korábban hallotta Jézus anyját énekelni arról, hogy Isten betölti a szűkölködőket, és felemeli a mélységben levőket. És ahogyan ez a fiatal nő Jézus anyjának énekét énekelte, elkezdte meglátni Jézust magát.”

Nemzetek közötti kommunikátor

Budapest – Anne Morawski amerikai lelkésznő nemrégiben érkezett Magyarországra. Rendkívül agilis, szeretne egyfajta nemzetek közötti kommunikátorként az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) között minél szorosabb kapcsolatot létesíteni. Az Evangélikus.hu oldalán nemsokára részletes élményei is olvashatók lesznek angol nyelven. Hogyan került kapcsolatba a magyarokkal, és milyen tervei vannak, megtudhatják interjúnkból.

Amerikai misszionáriusokat bocsátottak ki evangélikus gyülekezetekbe

Budapest – Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) immáron hatodik alkalommal küld Magyarországra fiatal misszionáriusokat, akik a helyi evangélikus egyházközségekbe és roma közösségekbe bekapcsolódva végzik egy éven keresztül a szolgálatukat. Az idei kibcsátó istentiszteletre 2017. szeptember 13-án került sor a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomában.

Amerikai önkéntesekkel találkozott Fabiny Tamás püspök

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttek a globális misszióban (YAGM) programján keresztül a Magyarországi Evangélikus Egyház negyedik alkalommal fogadhat önkéntes szolgálatot végző fiatalokat. Az Északi Püspöki Hivatalban 2015. november 25-én dr. Fabiny Tamás püspök látta vendégül őket. A találkozón munkatársával együtt Cselovszkyné dr. Tarr Klára, egyházunk Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője is részt vett.

Nyitottan és reményekkel telve – Újabb csapat amerikai önkéntes érkezett hazánkba

Budapest – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA=Evangelical Lutheran Church in America) Fiatal felnőttek világméretű misszióban címet viselő (YAGM=Young Adults in Global Mission) programjának keretében immáron negyedik éve érkeznek Magyarországra amerikai önkéntesek, akik a Magyarországi Evangélikus Egyház különböző területeken végzett munkájában: az iskoláinkban, gyermek- és szociális ellátó intézményekben szolgálnak egy éven át. Az újabb önkéntes csapat első, eligazító alkalmát a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartották 2015. szeptember 15-én.

Amerikai önkéntesként Magyarországon: „Az öröm új forrását fedeztem fel az evangélikus énekekben”

Budapest – Kristell Caballero Saucedo fiatal, afromexikói származású, világotjárt politológus és spanyol szakos tanár. Nagy lendülettel érkezik a találkozóra, energikusan gesztikulál. Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (Evangelical Lutheran Church in America, ELCA) szervezésében önkéntesként vesz részt a Fiatal felnőttek világméretű misszióban nevű programban. Magyarországi szolgálatáról, tapasztalatairól, a magyar nyelv nehézségeiről, a kisebbségek helyzetéről kérdezte az Evangélikus Élet.

Fiatal felnőttek világméretű misszióban – Amerikai tévéstáb készített filmet a hazánkban szolgáló önkéntesekről – Frissítve újabb videóval!

Budapest – 2014. novemberében az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA=Evangelical Lutheran Church in America) forgatócsoportja filmet készített egyházuk önkéntes programjáról, amely a Fiatal felnőttek világméretű misszióban címet viseli (YAGM=Young Adults in Global Mission). Magyarországon immáron a harmadik csapat önkéntes végez szolgálatot, különböző területeken: az iskoláinkban, gyermek- és szociális ellátó intézményekben örömmel szolgálnak a fiatal önkéntesek, akik így egyházunk mindennapjaival ismerkedhetnek meg.

Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház stábja forgat hazánkban az önkéntességről és a roma integrációról

Nyíregyháza – Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Globális Szolgálatának misszióját segíti majd az a film, melynek egyik forgatási helyszíne a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium volt a napokban.

Romaszintről tájékozódó amerikaiak

Budapest – Az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Globális Szolgálatának két vezetője, Rafael Malpica és Stephen Nelson érkezett október 28-án, kedden az Evangélikus Roma Szakkollégiumba (ERSZK) Nyíregyházára. Stephen Nelson igazgató „régi ismerősként” köszöntötte a fiatalokat, ezúttal ugyanis már harmadszor látogatott Chicagóból a Nyíregyházi Főiskola épületeiben működő evangélikus oktatási műhelybe. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy módja van érzékelni a fiatalok fejlődését.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház csatornájára