Csehország

A csehek leginkább a hadseregben és a rendőrségben, legkevésbé a pártokban és az egyházakban bíznak

Prága – A csehek leginkább a hadseregben és a rendőrségben, legkevésbé a pártokban és az egyházakban bíznak – derült ki egy szeptemberi országos felmérésből, amelynek eredményét 2020. október 26-án hozták nyilvánosságra Prágában.

Újra engedélyezik az istentiszteleteket Csehországban

Prága – Április végétől újra engedélyezik a nyilvános miséket és az egyházi rendezvényeket a csehországi templomokban – jelentette be Andrej Babiš cseh miniszterelnök 2020. április 17-én, pénteken egy rádióinterjúban.

Nemzetközi szlovák evangélikus találkozó kezdődött Békéscsabán

Békéscsaba – Szerbia, Horvátország, Románia, Csehország és Magyarország. Ezekben az országokban is jelentős számú szlovák nemzetiség él, akik evangélikus hovatartozásukat ünneplik ezekben a napokban Békéscsabán. Az ötödik alkalommal megtartott Szlovák Evangélikus Egyházi Napokon közel kétezren vesznek részt.

Szolidaritás a prágai Diakóniával – Fabiny Tamás püspök kiáll a félelemkeltéssel szemben

Budapest – Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke, egyben a Lutheránus Világszövetség kelet-közép-európai régióért felelős alelnöke szolidaritásáról biztosította a cseh diakóniában dolgozókat a hétvégén történt támadás után, melynek során ismeretlenek idegenellenes, fenyegető feliratokat festettek több prágai kávéház, intézmény és a diakónia épületének bejáratára.
Feliratkozás RSS - Csehország csatornájára