gyermekbántalmazás

Hittanórai pofon, vidéki állapotok – egy lelkész őszintén válaszolt

Múlt héten adta hírül több portál is, hogy egy veszprémi faluban egy katolikus pap úgy megütött egy gyereket a hittanórán, hogy a gyerek vérezni kezdett, a pap ellen pedig eljárás indult. Egy valamikor ugyanebben a faluban is hittant tanító – névtelenséget kérő – evangélikus lelkész beszélt az eset hátteréről a KötőSzó blognak.

A bántalmazás ezer arca, avagy miért nem tudjuk megoldani a problémáinkat?

A kapcsolati erőszak egy olyan téma, amiről akkor is minél többet kell beszélni, amikor már azt gondoljuk, hogy a könyökünkön jön ki.

A gyermekbántalmazás nem játék! – Meghökkentő kampányt indított az Ökumenikus Segélyszervezet a bántalmazott gyermekekért

Budapest – Hazánkban évente mintegy harminc gyermek hal meg bántalmazás vagy elhanyagolás következtében. A gyermekbántalmazás sokszor rejtetten zajlik, az esetek nagy része nem derül ki, és így kezeletlen marad. Száz esetből csupán tíz jut el a jelzésig, és mindössze egyetlen miatt indul büntetőeljárás. A gyermekvédelem statisztikái szerint évente kb. Húszezer gyerek válik valamilyen – lelki, fizikai, szexuális – bántalmazás áldozatává.
Feliratkozás RSS - gyermekbántalmazás csatornájára