házasság

Isten, a nagy házasságszerző

Sok-sok történetet próbáltam már megragadni és rögzíteni, hogy továbbadhassam, megoszthassam másokkal. Ám a történetek különös élőlények. Sokkal hamarabb elkezdődnek már, mint ahogyan láthatóvá válnának. Ahogy egy gyermek formálódik már az anyaméhben vagy talán egészen a szülei gyermekkori álmaiban. Ki tudja? Ki sejti, mikor kezdődött el egy-egy történet, hogy valamikor mindenki számára látható módon megszülethessen? Nem kevésbé talányos, miért éppen akkor és éppen úgy talál egymásra két ember – sokszor bizonyára az isteni gondoskodás is alakítja a körülményeket, még ha ezt nem vesszük is észre mindig…

Mi a jó házasság titka? – Egy újabb aszódi házaspár mesélt kapcsolatukról

Aszód – A Jánosy házaspár – Ildikó és Zoltán – 19 éve mondta ki az igent, amit természetesen azóta sem bántak meg. Isten a házasságukat két fiúgyermekkel ajándékozta meg, akiknek igyekeznek azokat az értékeket, erényeket megtanítani és átadni, amiket annak idején ők tanultak, illetve kaptak a szüleiktől.

Vlogger evangélikus lelkészházaspár szerepelt a Duna Televízió Család-Barát magazinjában

Budapest – Pongráczné Győri Boglárka és Máté Pongrácz kaposvári evangélikus lelkészházaspár volt 2021. február 11-én a Duna Televízió Család-Barát magazin műsorának vendége, ahol beszélgettek többek között a megismerkedésük történetéről, a házasságukról, a lelkészi munkájukról és a vloggerkedésről is.

10 + 1 gondolat a házasságról

Keresztényként bátran hangsúlyozhatjuk azt az igazságot, hogy Isten szent és magasztos kapcsolatként tekint a házasságra. Örömét leli két emberi szív egymásra találásában, szíve vágyik arra, hogy sikerüljön nekünk boldog házasságban élni. Ehhez azonban érdemes odafigyelni pár apróbb vagy fontosabb dologra. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Miért jó házasságban élni?

Dunaújváros – A házasság hetének első napján Stermeczki András evangélikus lelkész három hiteles házaspárt kérdezett meg a gyülekezetükben közös életük örömeiről, és arról, hogy a teremtés egyik legszebb ajándékának értékeiről tegyenek bizonyságot.

Herczegh Anita: a házasság egy életre szóló ígéret

Budapest – A házasság hete programsorozat fontosságáról beszélt Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, az esemény fővédnöke hétfőn a Duna Televízió Család-barát című műsorában, és néhány személyes gondolatot, tapasztalatot is megosztott házasságról, gyermeknevelésről – tájékoztatta az MTVA Sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

2020-ban negyed évszázados csúcsra emelkedett a gyermekvállalási kedv Magyarországon

Budapest – 2020-ban Magyarország gyermekvállaláshoz kapcsolódó népesedési mutatói tovább javultak. 2020-ban a gyermekvállalási kedvet mutató termékenységi ráta 1,55-re emelkedett, amely 4 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

KSH: több születés, kevesebb halálozás az első kilenc hónapban

Budapest – Mérséklődött a természetes fogyás mértéke 2020 első kilenc hónapjában, miután 4,9 százalékkal több gyerek született és 3,3 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020. október 22-én az MTI-vel.

A házasságban a jó szex a legfontosabb?

Debrecen – Az evangélikus lelkészt, Asztalos Richárdot arról kérdezte a Szólj be a papnak, hogy vajon mennyire fontos a jó szex a házasságban. A következő debreceni alkalmon ezt is megvitatják majd 2020. október 19-én 19 órától a Bakelitben.

Kérjünk áldást házasságunkra!

Szombathely – Házasságkötésének 25. évfordulóját ünnepelte Gregersen-Labossa György szombathelyi leköszönő parókus lelkész és felesége, Gregersen-Labossa Ágnes. 25 éves házasságuk szövetségére a vasárnapi istentiszteleten kérték Isten áldását. Biztatják a házaspárokat, hogy a jubileumok alkalmával adjanak hálát a gyülekezetük közösségében a közös életútért.

Oldalak

Feliratkozás RSS - házasság csatornájára