Tabi Evangélikus Egyházközség

Hálát adni a termésért, családért, Isten szeretetéért

Tab – Mindenféle földi jóval, zöldséggel, gyümölccsel díszítették a gyülekezet tagjai 2020. október 11-én, vasárnap a tabi evangélikus templom oltárát. A sokféle élelem azonban nemcsak díszítés volt, hanem egyben adomány is, melyet sokéves hagyományt követve az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói kaptak.

Egy „szállólevél” története

Mielőtt fényt derítenék a képen látható „szállólevél” tartalmára, valamint a tabi evangélikus gyülekezethez kötődő szoros kapcsolatára, hadd osszak meg olvasóinkkal néhány rövid, de fontos információt Tab városának történetével kapcsolatban.

A fiatalok is erősödésre és összetartó lelki közösségre vágynak

Tabon kívül további huszonkét Koppány-völgyi település pasztorálását látja el Arató János Lóránd evangélikus lelkész, aki az elmúlt évekhez hasonlóan virágvasárnap estéjétől nagyszombat estéjéig közösségi alkalmakon eleveníti fel a húsvéti ünnepkör eseményeit, s mivel az idei esztendő az evangélikus egyházban – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan – az úrvacsora éve, szeretne előadásokat tartani az úrvacsora szentségéről.

A zarándok útja – Napközis hittantábor Tabon

Tab – 2018. június 26-án nyakunkba vettük a világot, és „elutaztunk Egyiptomba". Hatnapos utazásunk során meglátogattuk a piramisokat, átéltük a tíz csapást, majd továbbindultunk Mózessel és Isten választott népével Kánaán földje felé. Megálltunk a Sínai-hegynél, együtt zúgolódtunk a néppel a pusztában a csodákra várva, míg végül megpillanthattuk a távolban az Ígéret földjét.

Püspökszemmel – Villáminterjú Szemerei Jánossal

Tab – A tabi evangélikus gyülekezet fennállásának háromszázadik évfordulójáról megemlékező istentisztelet végén a település polgármestere is köszöntötte a közösséget, bejelentve, hogy a város képviselő-testülete százezer forintot ajánlott meg az egyházközség által szervezett gyerektábor támogatására. Köszöntőjében Schmidt Jenő utalt arra is, hogy Szemerei János püspökkel a múltban is gyümölcsözően együtt tudott dolgozni. A templomi együttlétet követő szeretetvendégségen elsőként ennek mibenlétéről kérdeztük a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület lelkészi vezetőjét.

Találkozás, ígéret, áldás

Tab – Negyedik alkalommal rendezték meg a tabi evangélikus gyülekezet napközis hittantáborát. Hosszas szervezés és tervezés után június 26-án nyitották meg a tábort, melynek témája Az ígéret földje volt.

Halld meg, Uram, szózatomat...

Tab – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem énekkara látogatott el a tabi evangélikus gyülekezetbe 2016. május 8-án, Exaudi vasárnapján, és az evangélikus templomban énekes szolgálattal mutatkoztak be dr. Kinczler Zsuzsanna vezetésével.
Feliratkozás RSS - Tabi Evangélikus Egyházközség csatornájára