farsang

Bibliai farsangot tartottak Maglódon

Maglód – Megférnek-e a „Biblia” és „farsang” szavak egymás mellett? Maglódon kénytelenek voltak megférni egymással az evangélikus parókián 2019. február 9-én megtartott „bibliai farsangon”. Az iskolai jelmezbálokon rendre pókemberek és vasemberek, királylányok és zombicsajok vesznek részt. A maglódi ovis és alsós hittanosok számára meghirdetett farsangnak egyetlen belépési feltétele volt: bibliai szereplő jelmezében kellett megjelenni. És így is lett.

Farsangi mulatság a debreceni evangélikusoknál

Debrecen – A tavalyi jól sikerült farsangi mulatság után ebben az évben még nagyobb izgalommal készült a debreceni evangélikus gyülekezet a jelmezbálra. Némi aggodalomra adott okot, hogy sokan jelezték távolmaradásukat betegség miatt, ezért felkészültünk arra is, hogy talán kicsi, családias bulink lesz az idén, de szerencsére nem így történt.

Itt a farsang! – Egykori szeretetvendégség Nagytarcsán

A félszer (sic!) melletti megrogyott hóbuckába szúrt, lekopaszodott karácsonyfánk ágai között tanuló szélgyerekek kergetőztek. Szomorkás libbenéssel gondolt vissza a szentesti pompára az a néhány ezüst sztaniol szaloncukorpapír, amelyből többnyire én csentem ki az eperízű fondánokat. A fabontáskor sohasem derült ki, hogy ki volt a tettes. Mivel többen voltunk testvérek, lazán túlestünk a szóbeli kollektív felelősségre vonáson. A hamarosan rőzsévé vágott fenyőgallyak pedig végleg feledtették bűntudatomat.

Nagy értékű kisbuszt adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek Wáberer György – Nehéz sorsú családok gyermekei vettek részt a segélyszervezet farsangi játszóházán

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatában farsang idején egymást követik a közösségi foglalkozások, maskarás ünnepségek, hogy a vidám programok új lendületet hozzanak a rászoruló családok gyermekeinek nehézségektől zsúfolt mindennapjaiba.

Farsangi disznótoros

Benkőbokor – Nyíregyháza – Egy igazán hagyományos disznóölés a fogópálinkával kezdődik, de egyáltalán nem állítjuk, hogy így lehetett ez Benkőbokorban, a Joób Olivér Szeretetintézmény központjában is.

Fergeteges farsangi forgataggal lepték meg a szülőket és egymást a benkás diákok

Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda Nevelőtestülete és diákjai 2016. február 5-én tartották farsangi mulatságukat a Cervinus Teátrum Színháztermében. KÉPRIPORT!

Báloztak a békési evangélikusok – A bevételeket jótékonysági célra fordítják

Szarvas – Békéscsaba – Kondoros – Mezőberény – A böjt közelgő beköszöntére való tekintetel összesűrűsödtek a bálok az evangélikus egyházban. A Békés megyeiek például ezen a hétvégén négy helyszínen is bálokat tartottak.

Farsangi mulatság a nagyváradi Evangélikus Óvodában

Nagyvárad – Farsangi mulatságot szervezett a nagyváradi Evangélikus Óvoda január utolsó hétvégéjén. A gyerekekkel együtt a szülők, testvérek is résztvettek az alkalmon. A Bakator népi zenekar működött közre és Miklós János illetve neje Zsuzsa, néptáncosok tanították, vezették és szórakoztatták a jókedvű társaságot. A rendezvényen, amelyet évente megszerveznek az idén is több mint 200 személy vett részt. A jó szervezés az óvonők és a munkatársak érdeme.

Mesés farsang – 170 gyerek számára szervezett ünnepséget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Miskolc – Farsangi álarckészítés és különleges zenés mesedélután várta azokat a miskolci gyermekeket, akiket az Ökumenikus Segélyszervezet hívott meg 2015. február 4-én délután tartott farsangváró programjára az Avastetői Óvodába.

Farsang Kolozsváron

Kolozsvár – Kolozsvár sem maradhatott ki a farsangolás sorából. Február 28-án gyülekezeti, családos farsangi mulatságot szerveztünk. Miután minden várt vendég megérkezett, közös énekléssel nyitottuk meg az estét, majd az elveszett drachma történetét hallgattuk meg, amelyből megtanultuk, hogy örülni csak akkor tudunk igazán, ha közösségben vagyunk, ha teljes a közösségünk. Forrás: evangelikus.net

Oldalak

Feliratkozás RSS - farsang csatornájára