farsang

Gyerekfarsangot tartottak Gyónon

Gyón – 2020. február 23-án tartották meg a gyerekek szeretetvendégségét a gyóni evangélikus gyülekezetben, a Palinta Társulat műsorával. A zenés-éneklős, vidám farsangi alkalmat tombola és közös uzsonna színesítette. A Kisharang evangélikus családi bölcsődébe járó családok, valamint ovisok, alsós és néhány felsős is, szülőkkel és nagyszülőkkel együtt tölthetett el együtt egy igazán vidám délutánt.

Bibliai farsangot tartottak Maglódon

Maglód – Megférnek-e a „Biblia” és „farsang” szavak egymás mellett? Maglódon kénytelenek voltak megférni egymással az evangélikus parókián 2019. február 9-én megtartott „bibliai farsangon”. Az iskolai jelmezbálokon rendre pókemberek és vasemberek, királylányok és zombicsajok vesznek részt. A maglódi ovis és alsós hittanosok számára meghirdetett farsangnak egyetlen belépési feltétele volt: bibliai szereplő jelmezében kellett megjelenni. És így is lett.

Farsangi mulatság a debreceni evangélikusoknál

Debrecen – A tavalyi jól sikerült farsangi mulatság után ebben az évben még nagyobb izgalommal készült a debreceni evangélikus gyülekezet a jelmezbálra. Némi aggodalomra adott okot, hogy sokan jelezték távolmaradásukat betegség miatt, ezért felkészültünk arra is, hogy talán kicsi, családias bulink lesz az idén, de szerencsére nem így történt.

Itt a farsang! – Egykori szeretetvendégség Nagytarcsán

A félszer (sic!) melletti megrogyott hóbuckába szúrt, lekopaszodott karácsonyfánk ágai között tanuló szélgyerekek kergetőztek. Szomorkás libbenéssel gondolt vissza a szentesti pompára az a néhány ezüst sztaniol szaloncukorpapír, amelyből többnyire én csentem ki az eperízű fondánokat. A fabontáskor sohasem derült ki, hogy ki volt a tettes. Mivel többen voltunk testvérek, lazán túlestünk a szóbeli kollektív felelősségre vonáson. A hamarosan rőzsévé vágott fenyőgallyak pedig végleg feledtették bűntudatomat.

Nagy értékű kisbuszt adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek Wáberer György – Nehéz sorsú családok gyermekei vettek részt a segélyszervezet farsangi játszóházán

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatában farsang idején egymást követik a közösségi foglalkozások, maskarás ünnepségek, hogy a vidám programok új lendületet hozzanak a rászoruló családok gyermekeinek nehézségektől zsúfolt mindennapjaiba.

Farsangi disznótoros

Benkőbokor – Nyíregyháza – Egy igazán hagyományos disznóölés a fogópálinkával kezdődik, de egyáltalán nem állítjuk, hogy így lehetett ez Benkőbokorban, a Joób Olivér Szeretetintézmény központjában is.

Fergeteges farsangi forgataggal lepték meg a szülőket és egymást a benkás diákok

Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda Nevelőtestülete és diákjai 2016. február 5-én tartották farsangi mulatságukat a Cervinus Teátrum Színháztermében. KÉPRIPORT!

Báloztak a békési evangélikusok – A bevételeket jótékonysági célra fordítják

Szarvas – Békéscsaba – Kondoros – Mezőberény – A böjt közelgő beköszöntére való tekintetel összesűrűsödtek a bálok az evangélikus egyházban. A Békés megyeiek például ezen a hétvégén négy helyszínen is bálokat tartottak.

Farsangi mulatság a nagyváradi Evangélikus Óvodában

Nagyvárad – Farsangi mulatságot szervezett a nagyváradi Evangélikus Óvoda január utolsó hétvégéjén. A gyerekekkel együtt a szülők, testvérek is résztvettek az alkalmon. A Bakator népi zenekar működött közre és Miklós János illetve neje Zsuzsa, néptáncosok tanították, vezették és szórakoztatták a jókedvű társaságot. A rendezvényen, amelyet évente megszerveznek az idén is több mint 200 személy vett részt. A jó szervezés az óvonők és a munkatársak érdeme.

Mesés farsang – 170 gyerek számára szervezett ünnepséget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Miskolc – Farsangi álarckészítés és különleges zenés mesedélután várta azokat a miskolci gyermekeket, akiket az Ökumenikus Segélyszervezet hívott meg 2015. február 4-én délután tartott farsangváró programjára az Avastetői Óvodába.

Oldalak

Feliratkozás RSS - farsang csatornájára