Keresztény Sziget

Keresztény szigetek

Budapest – Május utolsó szombatján igazi családi programnak adott otthont a Margitsziget északi része. Az ÉrtékMegőrző Üzleti Hálózat (ÉrMe) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett Keresztény Sziget egyszerre kínált kellemes szabadtéri együttlétet, játékokat és gondolatébresztő kerekasztal-beszélgetéseket.

Megkeresztelni a digitális világot

Budapest – A digitális technológia lehetőséget ad arra, hogy újból kilépjünk a templomainkból és megmutassuk a világnak keresztény értékeinket és életünk vezérelvét: Jézus Krisztus tanítását – ez volt az idei Keresztény Sziget központi gondolata. A Margit-szigeti színes családi napra ezernégyszázan látogattak ki május utolsó szombatján.

Generációkon átívelő gondolkodás

Budapest – „Milyen következményei vannak annak, ha olyan gépek vannak közöttünk, akiknek hivatalos állampolgárságuk van?” – fogalmaz a generációs besorolásokat mítosznak tekintő Nemes Orsolya. A generációkutatót, szervezetfejlesztőt, a Milestone Intézet munkatársát, a 4. Keresztény Sziget egyik panelbeszélgetésének résztvevőjét a generációkról való gondolkodásról, a jövő kihívásairól és a technológiai fejlődés által a közeljövőnket érintő etikai kérdésekről is kérdeztük.

Szombaton tartják a Keresztény Szigetet

Budapest – Szombaton tartják a Keresztény Szigetet; az egész napos programot szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az ÉrtékMegőrző Üzleti Hálózat pódiumbeszélgetésekkel, koncerttel, bábelőadással, sportversenyekkel várja az érdeklődőket a Margit-szigeten – közölték a szervezők az MTI-vel.

Hit, tudás és értékrend – Mi a válasz a jövő kérdéseire?

Budapest – A keresztény vállalkozókat és cégvezetőket összefogó ÉrMe Üzleti Hálózat már a 2000-es évek eleje óta szervezett tagjai számára családi összejöveteleket a késő tavaszi, kora nyári időszakban. A 2015-ös Keresztény Sziget volt az első, amikor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével is összefogtak, és közösen hívogattak a rendezvényre. Negyedszerre rendezik meg idén a Keresztény Szigetet, amelyet 2018. május 26-án, szombaton tartanak a Margit-szigeten.

Nem kell hozzá vízen járnod! – 4. Keresztény Sziget

Budapest – Május utolsó szombatján rendezik meg a budapesti Margit-szigeten a 4. Keresztény Sziget napot. A fiatalokat és idősebbeket egyaránt megszólító alkalom fókuszában idén az információs társadalom keresztény szemszögből feldolgozandó kérdései kerülnek. A díjtalanul látogatható rendezvény sajtóbeszélgetésén jártunk.

Dialógusban gondolkozunk évről-évre, jól megalapozott realizmussal – Idén is sikeres és gondolatébresztő volt a budapesti Keresztény Sziget

Budapest – A Keresztény Szigetet harmadik alkalommal rendezte meg idén az ötletadó-kezdeményező ÉrMe Hálózat, valamint idei társszervezetként a KÉSZ. 2017. május 27-e találkozási lehetőséget kínált több tucat, már a létrehozásban is aktív szerepet vállaló keresztény civil szervezet számára.

„Keresztényként legyünk jelen ebben a zűrzavaros világban” – Közös gondolkodás, közösségi családi együttlét a II. Keresztény Szigeten

Budapest – „Nagyon fontosnak tartom, hogy keresztényként legyünk jelen ebben a zűrzavaros világban, megzavarodott Európában” – üzente dr. Beer Miklós váci megyéspüspök a II. Keresztény Sziget résztvevőinek. A budapesti Margitszigeten az ÉrMe Üzleti Hálózat kezdeményezésére tartották meg a rendezvényt, immár második alkalommal. Idén több mint 1200-an jöttek el a Keresztény Szigetre, ami a tavalyi létszám ötszöröse.
Feliratkozás RSS - Keresztény Sziget csatornájára