Kaposvár

Jób könyvéből vették az idei Ars Sacra fesztivál mottóját

Kaposvár – Jób könyvéből választott mottóval nyitották meg az idei Ars Sacra fesztivált szombaton, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Az idei esztendőben is sokakat várnak a szakrális hét programjaira, melyek lelki feltöltődést jelenthetnek bárkinek, vallási hovatartozástól függetlenül.

A gyülekezet a második otthona

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Stikl Andrea harmadéves teológus-lelkész szakos hallgatót a pályaválasztásáról, az evangélikusságról és a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóról is kérdeztük.

Épül Kaposvár orgonája

Kaposvár – Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy az elmúlt hetek előkészítő munkálatai után június végén elkezdődött Kaposvár új orgonájának építése az evangélikus templomban.

A víz kérdésével foglalkoztak a kaposváriak hittantáborában

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is nagy sikerrel rendezte meg nyár eleji hittantáborát Zala megye egyik legkisebb településén, Paton. Az 1–6. osztályos evangélikus hittanos gyermekek számára megrendezett táborral egy hétre majdnem duplájára nőtt az apró falu lakossága.

„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

Kaposvár – Családi istentisztelet, keresztelő, meseszínház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó, vattacukor, egy finom pörkölt és több száz palacsinta várta azokat a családokat, akik 2018. június 10-én, vasárnap ellátogattak a kaposvári evangélikus gyülekezetben megrendezésre kerülő családi napra.

12 gyermek és 13 felnőtt vallotta meg hitét Kaposváron

Kaposvár – Két nap, két konfimációs ünnep! Gyermekek és felnőttek, örömkönnyek, meghatottság, boldogság, hálaadás. Ha nagyon röviden össze kellene foglalnom az elmúlt két napot, akkor ezzel tenném.

Megérkezett a kaposvári evangélikusok új orgonája

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében, Magyarország Kormánya és Kaposvár Város Önkormányzata támogatásával a napokban Magyarországra érkezett az a közel 3 tonnás, több mint 1000 síppal rendelkező neobarokk orgona, amely a kaposvári evangélikus templomban lesz felállítva a tavasz folyamán.

Kórusok találkoztak Kaposváron

Kaposvár – Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Éneklő Pannónia kórustalálkozót a hétvégén Kaposváron. A rendezvény növekvő népszerűségét az is bizonyítja, hogy idén a keszthelyi, budapesti, siklósi és törökbálinti együttesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Elmélyülni a hitben – 13 felnőtt készül konfirmálni Kaposváron

Kaposvár – Évek óta megszokott már gyülekezetünkben, hogy a pünkösdünnepi gyermekkonfirmáció után, pünkösdhétfőn felnőttek is a konfirmáció megerősítő lépésére vállalkoznak. Nagy öröm azonban, hogy idén nemcsak ketten-hárman, hanem tizenhárman szánták el magukat arra, hogy részt vegyenek a több hónapon át tartó felnőttoktatásban, és így hitben is a gyülekezet felnőtt tagjaivá váljanak.

Megrendezték a sütés nélküli sütemények versenyét a kaposvári gyülekezeti napon

Kaposvár – Gyülekezeti napot szervezett a kaposvári evangélikus közösség, az eseményt egy élménybeszámolóval és sütés nélküli sütemények versenyével kötötték össze. Ám két nagyobb bejelentés is megelőzte a programot – tudtuk meg Pongráczné Győri Boglárkától.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaposvár csatornájára