Kaposvár

Segélyszervezetnél állt munkába Iszak Eszter és Gyurta Dani

Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem! – ezt a mondatot tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is sejtettük milyen hosszú és nehéz lesz ez a „vírusos” időszak. Hogy a Segélyszervezet jelmondata mit jelent a hétköznapokban, azaz a járványidőszakban végzett segítő munkáról, a Segélyszervezet rendszeresen beszámol közösségi oldalain is.

Első születésnapját ünnepli a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde

Kaposvár – Vitaminnappal, farsangi mulatsággal, templomtúrával, manóhittannal, valamint játékos bölcsődei foglalkozásokkal várják az ünnepi hetet az evangélikus bölcsőde matrózai. Az első születésnapra persze nemcsak a mesebárka kisgyermekei és dolgozói, de a fenntartó egyház tagjai is lelkesen készülnek.

Célba értek az evangélikus ajándékok

Kaposvár – A kaposvári evangélikusok a Növekedés Alapítvánnyal karöltve több mint 50 gyermek számára készített játékokkal teli ajándékcsomagokat karácsony ünnepére. Játékgyűjtő akciójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő szegény, rászoruló családok helyzetére és segítésükre. Az önkéntesek csapata ezen a hétvégén teljesítik feladatukat, és juttatják el az ajándékokat az evangélikus kötődéssel rendelkező településekre: Ecsenybe, Polányba, Mernyére, Szentgáloskérre, Somodorra és Somogyszilbe.

Környezettudatos meseudvarra érkezik a Mikulás a Segélyszervezet kaposvári intézményében

Kaposvár – Gumiabroncsból készült hóember, kartonból készült mézeskalács házikó, szemétből készült Betlehem – igazán különleges, hulladékok újrahasznosításával készített karácsonyi dekorációk közepette várja az Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyermekeket mikulásünnepségén a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházban. Az ünnepségen természetesen maga a Mikulás is részt vesz, akit a gyermekek műsorral köszöntenek majd.

A kétszáz éve született Noszlopy Gáspárra emlékezett a levéltár

Kaposvár – Noszlopy Gáspár 1820. augusztus 27-én a Somogy megyei Vrácsikon, mai nevén Újvárfalván született, és az evangélikus család a gyermeket nem az anyaegyháznál, a távol eső Vésén, hanem a 8-9 kilométerre lévő csoknyai (1908-tól Mezőcsokonya) református parókián kereszteltette meg augusztus 31-én.

Királyságot alapított harminc lutheránus

Kaposvár – Első alkalommal szervezett nyári napközis tábort a Kaposvári Evangélikus Egyházközség. Az egyhetes programsorozaton mintegy harminc fiatal vett részt. A tábor témája a királyok mellett Sámuel, az utolsó bíra volt.

Kaposvárról Nádasdra

Kaposvár – Nádasd – Elbúcsúzott a Kaposvári Evangélikus Egyházközség fiatal segédlelkészétől, Rosta Izabellától, aki a Nádasdi Evangélikus Egyházközségben folytatja szolgálatát. Isten áldja életét! – KÉPRIPORT!

Karantén lelkészek– Kaposvári helyzetkép

Kaposvár – Éppen egy évvel ezelőtt döntött úgy a kaposvári evangélikus gyülekezet presbitériuma, hogy jelentős fejlesztést hajt végre média terén a gyülekezetben. Ezért aztán nem érte váratlanul őket a digitális istentiszteletekre való átállás, hiszen volt már benne gyakorlatuk. Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka lelkészeket kértük arra, foglalják össze nekünk eddigi tapasztalataikat.

„Legyetek olyanok, mint a kisgyermekek” – Báli összefogás az evangélikus bölcsődéért

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2013-ban alakult férfiköre hetedik alkalommal rendezte meg a gyülekezet jótékonysági bálját Kaposváron, 2019. február 15-én, a református iskola ebédlőjében. A bál célja – ahogy minden évben, úgy idén is – egy jó kezdeményezés felkarolása volt.

Walter Zoltán presbiter kapta a kaposvári gyülekezet díját

Kaposvár – Az idei évben ismét átadták a Kaposvári Evangélikus Gyülekezetért-díjat, amit kétévente azon gyülekezeti tagok kapnak, akik sokat tettek a közösség fennmaradásáért, lelki, szellemi vagy anyagi gyarapodásáért. 2020-ban Walter Zoltán presbiter kapta a díjat, aki az elmúlt években fáradhatatlanul segítette, felügyelte a zarándokház építésének munkálatait.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaposvár csatornájára