Kaposvár

Korszerű, felszentelt épületbe várják a bölcsőde új lakóit Kaposváron

Kaposvár – Felszentelték 2020. január 26-án, vasárnap délelőtt a Mesebárka evangélikus családi bölcsődét: március elsejétől hét kisgyermek járhat a létesítménybe. Az ünnepség előtti hálaadó istentiszteleten részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

A megosztottság korában is egységben – Kaposvári imahét

Kaposvár – A kaposvári református templomban Petró László református lelkész köszöntötte a katolikus, református, evangélikus és baptista híveket.

Érdemes Művész szólaltatta meg a kaposvári evangélikus orgonát

Kaposvár – A világ legrangosabb orgonaversenyeinek győzteseként Fassang László generációjának egyik legsokoldalúbb orgonaművésze. Kaposvári koncertjén nemcsak a klasszikus orgonaművészet csodájába kalauzolta a résztvevőket, de improvizációs játékstílusával a legmodernebb orgonazene titkait is feltárta hallgatóságának. Nem csoda, hogy ezen a koncerten is megtelt az evangélikus templom épülete.

Bátorság kell az embernek a karácsonyi üzenet megértéséhez

Kaposvár – Szeretetre és bátorságra van szükség ahhoz, hogy megértsük a karácsony igazi üzenetét, vélik a kaposvári lelkipásztorok. A református, evangélikus és katolikus egyház helyi vezetői szerint a mindennapokra át kellene vinni azokat az érzéseket, melyeket csak az ünnep alatt élünk meg igazán.

Kaposvárra érkezett az Ez az a Nap! roadshow

Kaposvár – 2019. november 13-án este mintegy ezerötszázan vettek részt az Ez az a Nap! roadshow kaposvári dicsőítő koncertjén.

És ha a lombikprogram Isten ajándéka?

Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkészházaspár. Három gyerekük lombikprogram segítségével született, amit ők nemhogy takargatnak, egyenesen annyit beszélnek róla, amennyit csak lehet, hogy segítsenek sorstársaiknak.

Üzenetközvetítők – Reformáció ünnepe Kaposváron

Kaposvár – 1517. október 31-én szögezte ki Luther Márton 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Régi hagyomány városunkban, hogy a két nagy protestáns történelmi egyház közös istentisztelet keretében emlékezik a reformáció évfordulójára és a közös történelmi gyökerekre.

Missziói nap az ige, a közösség és a költészet jegyében

Kaposvár – Missziói napra gyűltek össze a Somogy–Zalai Evangélikus Egyházmegye lelkészei és a gyülekezetek tisztségviselői 2019. október 19-én, Kaposváron. Az alkalom Smidéliusz Zoltán nyugalmazott esperes áhítatával kezdődött, melynek nyugodt, néhol humoros hangvétele, és természetesen igei mélysége megalapozta a nap indulását.

Angliai vendégek jártak kaposvári közösségünkben

Kaposvár – Az Ars Sacra rendezvénysorozat hetében különleges vendégek látogattak el a kaposvári evangélikusokhoz. Angliából, St. Albans településről érkezett egy népes delegáció, hogy megismerkedjenek a magyar kultúrával, és kapcsolatba lépjenek a Kaposvári Evangélikus Egyházközséggel. Az első találkozás célja egy későbbi szorosabb együttműködés megalapozása volt.

Áldás kísérte az Ars Sacra fesztivált Kaposváron

Kaposvár – Idén is nagy sikerrel zárult a szakrális művészetek hete kaposvári programja, melyen több kiemelkedő evangélikus szervezésű rendezvényre, programra is sor kerülhetett. Gundel Takács Gábor őszinte hitvallása az élő Isten mellett és a hét utolsó napján megrendezett kétnyelvű istentisztelet kiemelkedett a programok közül.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaposvár csatornájára