Dél-Pest megyei Evangélikus Egyházmegye

Féltett kincs – Ifjúsági napon a Budai Várban

Budapest – A Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye gyülekezetei ifjúsági napot szerveztek a Budai Vár környékén.

Cantate! – Énekkari találkozó volt Vecsésen

Vecsés – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2019. május 19-én, cantate vasárnapján, énekkaraik találkozóját tartották. A nap különlegessége volt maga a helyszín, vagyis a megújított-átalakított vecsési evangélikus templom tere, ahol megszólalhattak a kórusok.

Dél-pesti lelkészek kirándultak

A Dél-Pest Megyei Egyházmegye különböző programjai között mindig fontos helyet foglal el a lelkészek kirándulása, ahol a természetes összezártság során van lehetőség közös ügyeinkről még többet beszélgetni. Ez valósult meg 2018. június 13. és 14. között, amikor a két nap során a Maglód–Tatabánya–Tata–Lipót–Mosonmagyaróvár–Pozsony–Nagyszombat–Nyitra–Maglód útvonalat jártuk be.

„Az Úr szava másodszor…” – Elnökség- és tisztségviselő-iktatás a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Albertirsa – Az Északi Evangélikus Egyházkerület hat egyházmegyéje közül a harmadikban iktatták be az elöljárókat 2018. június 9-én, szombaton délelőtt az irsai evangélikus templomban.

„Szemeiket a hegyekre emelték” – A Börzsönyben és a Felvidéken kirándultak a Dél-Pest megyei Egyházmegye lelkészei

Budapest – A síkvidéken élő, de még a dimbes-dombos területen lakó ember is rácsodálkozik a hegyek fenséges magaslataira. Az ilyen ember a zsoltáros szavaival együtt állapítja meg: „Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön…” (121. Zsoltár 1-2)
Feliratkozás RSS - Dél-Pest megyei Evangélikus Egyházmegye csatornájára