merénylet

Bécsi terrortámadás: Egyházi vezetők imádságra szólítottak fel

Bécs – „Ha a szavak csődöt mondanak, csak a csendes imádság marad az áldozatokért és azok hozzátartozóikért, valamint a segítséget nyújtókért. Bécs összetart az ebben a városban lévő életéért. A terror sem szakíthatja szét ezt az összetartást! – írta Michael Chalupka az Osztrák Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház püspöke Facebook oldalán miután lövöldözés tört ki Bécs belvárosában 2020. november másodikán, hétfőn este 8 óra körül a Schwedenplatz közelében és öt másik helyszínen is volt lövöldözés.

Újraszentelték a nizzai bazilikát és szentmisét mutattak be az áldozatokért

Nizza – Az október 29-én, csütörtök reggel történt terrortámadás három áldozatáért mutattak be szentmisét mindenszentek ünnepén, november 1-jén este a nizzai Miasszonyunk-bazilikában – adta hírül a helyi egyházmegye. A szertartást André Marceau püspök vezette, koncelebrált a dél-franciaországi város valamennyi papja.

A párizsi iszlamista merényletről – Fischl Vilmost kérdezték

Budapest – Párizs – A nyílt utcán fejezett le egy tanárt egy iszlamista merénylő Párizs külvárosában. Az elkövető azért végezte ki a pedagógust, mert az óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. Szemtanúk szerint a merénylő azt kiáltotta: Allahu Akbár, azaz Allah a leghatalmasabb. A kegyetlen gyilkosság óriási felháborodást és megdöbbenést váltott ki az emberekből. Az M1 Ma este című műsorában Somorjai Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudomány doktorával beszélgetett a gyilkosságról.

Srí Lanka-i templomokra támadtak húsvétvasárnap

Sri Lanka – Három keresztyén templomot és négy szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán – adta hírül az MTI.

Az Egyházak Világtanács elítélte az egyiptomi merényletet

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) közleményében felszólította az egyiptomi elnököt, hogy haladéktalan tegyen intézkedéseket a vallási közösségek védelmében.

Keresztény összefogás a nyomorúság idején

Budapest – Kairó – A kairói merényletet követően a Magyarországi Evangélikus Egyház kifejezte együttérzését a Magyarországon élő koptok számára. Fabiny Tamás püspök a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház esperes-plébánosának írt levelében hangsúlyozta, hogy turbulens korunkban szükséges, hogy a keresztény közösségek kölcsönös imádsággal és minden rendelkezésre álló eszközzel támogassák egymást.

A vallási vezetők értetlenül állnak a nizzai tragédia előtt

Nizza – 2016. július 14-én éjjel bejárta a világot a hír: éjfél előtt Nizzában, a francia nemzeti ünnep alkalmával rettenetes tragédia történt. A járókelők közé hajtott egy teherautó és több mint 80 ember halálát okozta. Egyházak és vallási közösségek vezetői gyászt hirdettek a történtek után és értetlenül állnak a terrortámadás előtt.

Az EVT elítéli a pakisztáni terrortámadást

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában sokkolónak és brutálisnak nevezte a március 27-én több mint hetven halálos áldozatot követelő terrorcselekményt. A főtitkár egyben a pakisztáni kormányt is felszólította, hogy biztosítsa közösségeinek védelmét a fanatikus vallási csoportokkal szemben.

Prőhle Gergely: Imádkozzatok Párizsért!

Egy olyan borzalmas vérfürdő után, mint amilyen a péntek esti párizsi merényletsorozat, mindenki a lehetséges magyarázatokat keresi. Olyan mondatokat, amelyek valahogy legalábbis megpróbálnak valamilyen ok-okozati összefüggést találni a tettesek és az áldozatok között. A Charlie Hebdo című szatirikus lap szerkesztősége ellen elkövetett január 9-i merénylet után, amikor a világméretű részvétnyilvánítás a „Je suis Charlie” mondatban öltött testet, kicsit más volt a helyzet.

Úszni és ölni

Édes Istenem: a te szent lélegzeted, amiből az életem van, és minden, ami én vagyok, használható dühös üvöltésre?

Oldalak

Feliratkozás RSS - merénylet csatornájára