apaság

Apa vagyok

Nem könnyű a mai világban apának lenni, mégis a legszebb Istentől kapott hivatás, melyet férfi átélhet a földi életben. Manapság persze számtalan elvárás, újfajta követelmény terheli a mélyen bennünk élő apaképet. Videónkban tíz olyan gondolatot gyűjtöttünk össze, amely segíthet eligazodni apaként és keresztényként ebben a furcsa világban.

Fabiny Tamás vízilabdáról, apaságról

Magyarországon július 14-e óta minden a Vizes Világbajnokságról szól. Minket képviselő versenyzőink legjobb tudásuk szerint küzdenek az áhított aranyért ezekben a napokban. A versenyszámok között azonban elkülönül az a csapatjáték, amiben a magyar lányok és fiúk a legjobbak: a vizilabda. Fabiny Tamás evangélikus püspök is kilátogatott családjával pár meccsre. Az élmény eszébe juttatta apaságról, vízilabdáról írt korábbi cikkét, melynek aktualitását igazán most, a VB-s szurkolás közepette érthetjük igazán.

Négygyerekes apukák őszintén az apaságról

Mátrafüred – Sástó – Apaságról, önképről, fejlődésről, változásról beszélgetett Süveges Gergő és Simon Attila a 11. Szélrózsa-találkozón. A két négygyerekes apuka kendőzetlen őszinteséggel mesélt problémákról, örömökről és a bocsánatkérés erejéről.

Apának lenni útonlét

Ha egy mondatban kellene összefoglalom az apaság élményét, akkor biztosan azt mondanám, hogy egy sajátos kettősség járja át, de ez nem feltétlenül jelent feszültséget – apák napja alkalmából Liszka Viktor evangélikus lelkész, korábban az ELLE magazinban megjelent írását közöljük.
Feliratkozás RSS - apaság csatornájára