jelölés

Új főtitkárt keres az LVSZ

Numan – Genf – Dr. Panti Filibus Musa érsek, az LVSZ elnöke az egyházak vezetőinek írt levélben kérte, hogy javasoljanak jelölteket az egyházi világszervezet vezetőjének, azaz a szervezet kilencedik főtitkárának posztjára. A 2020. szeptember 14-én kiadott hivatalos felhívást az elnök azután tette közzé, hogy a tisztséget betöltő dr. Martin Junge lelkész ez évben korábban bejelentette, hogy jövő ősszel távozik. Junge – az első latin-amerikai [chilei] ebben a pozícióban – jelenleg második ciklusát tölti, miután 2017-ben újra főtitkárrá választották.

Az Év kiállítása díj jelölést kapott az Evangélikus Országos Múzeum cipszer kiállítása

Budapest – 2019-ben rendezett időszaki kiállítást Kik a cipszerek? a szepesi szász identitás családi emlékei címmel az Evangélikus Országos Múzeum, amely hivatalosan az Év kiállítása 2020 díj egyik jelöltje lett. A Pulszky Társaság által meghirdetett pályázaton a zsűri 2020. június 11-i ülésén választotta ki a továbbjutó kiállításokat (a kiírás szerint két kategóriában 6-6 jelöltet választhat ki). A továbbjutók listájának közzététele után a jelölt múzeumok használhatják AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díj jelöltje címet. Izgalommal várjuk a szeptember 26-i díjátadót.

Túlélés a mindenen átívelő szeretet erejével – Újabb Oscar-jelölésért izgulhatunk

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje képviseli az idei Oscar-díjért folyó versenyben Magyarországot a „nemzetközi film” kategóriában. A rendező Susotázs című, szinkrontolmácsokról szóló rövidfilmje tavaly bekerült a tíz legjobb élőszereplős alkotás közé. A fiatal filmest az Újratervezés című egymilliós nézettségű kisfilmje által ismerte és szerette meg a közönség. Most a rangos díjra jelölt műve is hasonló érzékeny, finom dráma, amelyre érdemes jegyet váltanunk.

Felhívás – Jelöléseket várnak az Ordass- és Prónay-díjra

Budapest – 2007-ben a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma megalkotta azt a szabályrendeletet (I/2007. V. 10.), amely az Ordass Lajos-díj és a Prónay Sándor-díj alapításáról és évenkénti egyszeri odaítélésének körülményeiről szól. A 2018. évi díjazandók személyére vonatkozóan a kuratórium ajánlásokat vár.

Jelöljük Sztehlo Gábor evangélikus lelkészt Magyar Örökség Díjra!

Sztehlo Gábor evangélikus lelkészt, több ezer ember megmentőjét idén Magyar Örökség Díjra jelöljük, hogy munkássága, hivatása és életének példája minél több emberhez eljusson. A kezdeményezéshez most ön és gyülekezete is csatlakozhat!

Hangolódó #26 | Oscar-jelölés

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki.

Díj a szociális munkásokért – jelölj te is, mert megérdemlik

Magyarországon az emberek közel egyharmada él együtt olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. A szociális munka egyidős az emberiséggel, az ágazatban dolgozók társadalmi megítélése és megbecsülése mégis méltatlanul alulreprezentált. A szociális munkások elismeréséért díjat alapítottak, január 31-ig várják a jelöléseket.

Megalapították a Jószolgálat-díjat a szociális munka elismerésére

Szekszárd – Budapest – A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok és a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2016. június 16-án megalapította a Jószolgálat-díjat, amelynek célja a szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájának bemutatása, a szociális életpályák népszerűsítése és társadalmi elismertségének növelése.
Feliratkozás RSS - jelölés csatornájára