biztonság

Szemtől szembe: A migrációról, adventről és biztonságról

Budapest – Az M1 Szemtől szembe című műsorában beszélgettek Pócza Istvánnal, az Alapjogokért Központ vezető elemzőjével és dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, kül- és biztonságpolitikai szakértővel a migrációról, adventről és biztonságról.

Soltész: Magyarország példát mutat az üldözött keresztények megsegítésében

Budapest – Magyarország példát mutat a nála sokkal tehetősebb országoknak az üldözött keresztények megsegítésében – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára 2018. június 11-én, hétfőn Budapesten, A vallási közösségek biztonsági helyzete egy változó világban címmel megrendezett konferencián.

Fókuszban a biztonságos internetezés

Pápa – Számos európai országban, így Magyarországon is február második hetében, kedden tartották a biztonságos internet napját. Ennek apropóján minden korosztályt egy héten át több helyszínen hasznos tanácsokkal látott el a Pápai Rendőrkapitányság.

Berlin jól felkészült a Kirchentagra

Berlin – Elkészültek a 36. Német Protestáns Egyházi Napok (Kirchentag) közlekedési és biztonsági programjai. A Kirchentag üzletvezetője, Constantin Knall, a berlini rendőrség részéről Siegfried-Peter Wulff, a szövetségi rendőrség berlini alelnöke, Ralfh W. Krüger, a német vasutak részéről Alexander Kaczmarek és a berlini közlekedési vállalat részéről Helmut Gratz a napokban mutatták be a nagyközönségnek a koncepciókat.

Biztonsági intézkedések a Kirchentagon

Berlin – Ulrich Schneider, a Reformationsjubiläum 2017 Egyesület elnöke arról biztosította a Németországi Evangélikus Egyház szervezte telefonos konferencia résztvevőit, hogy előzőekben már helyzetelemzést tartottak a szakértőkkel és a tanácsadókkal az adventi berlini támadás okán, tekintettel a megrendezendő 36. német evangélikus Kirchentagra és különösen annak záróünnepségére.

AJÁNLÓ: Az ember tartson magánál kétcsövű mordályt

Utazni a 19. században is szerettek. Pontosabban a polgárias normák és eszmények elterjedése késztette az embereket arra, hogy világot lássanak és vándoroljanak. A világlátás persze nem azt jelentette akkoriban, mint napjainkban, mert az akkori körülmények és a technikai adottságok mások voltak, mint a modern kor már-már felfoghatatlan járművei.
Feliratkozás RSS - biztonság csatornájára