bank

Az egyéntől az Istenig - A közösségen át

Bánk – Idén már hetedik alkalommal gyűltünk össze az Országos Evangélikus Ifjúsági Táborban, Bánkon. Nagyon felemelő érzés volt átélni a sokszínű közösséget, hiszen összesen 86 táborozó érkezett az ország 21 településéről, sőt a Felvidékről is, ezért örömmel mondhatjuk, hogy táborunk nemcsak nevében országos, hanem a gyakorlatban is.

Közösségben Jézussal, közösségben egymással – Ötödik alkalommal rendezték meg az Országos Ifjúsági Tábort

Bánk – Idén is megrendezték az Országos Ifjúsági Tábort Bánkon. A hét folyamán a több mint nyolcvan fiatal Jézusra összpontosítva élhette át a Mesterrel való találkozás különleges, életújító élményét. A fiataloknak lehetőségük nyílt Isten igéjével foglalkozni, a csoportos dialógusok során a napi témákról beszélgetni, énekelni, zenélni, sokat játszani és sportolni. Az idei évben beszámoló gyanánt a kecskeméti ifjúság vállalta, hogy leírja érzéseit, élményeit a táborral kapcsolatban, ahova nemcsak a déli, de az északi és a nyugati egyházkerületből is érkeztek fiatalok.

Reformáció 500: Kovács Levente: a bankrendszer sokat tanult a gazdasági válságból

Budapest – A magyar bankrendszer sokat tanult a 2008-as gazdasági válságból, a devizahitelezéssel hibát követett el, aminek megvolt az ára, elveszett a szektor tőkéjének egyharmada – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára csütörtökön, a Klebelsberg Kultúrkúria rendezvényén.

Élményekkel teli befogadás – Sikeres volt a Bánki Országos Tábor

Bánk – Újra eljött a nyár és újra kinyitotta kapuit a Bánki Országos Tábor az elmúlt héten. Nem túlzás azt mondani, nagyon várták már a fiatalok és nagyon várták már a szervezők is – Csadó Balázs irsai lelkész vezetésével – a kapunyitást.

Rajzoljunk le egy püspököt!

Bánk – A Nógrád megyei Bánkon megszervezett országos ifjúsági táborba látogatott július 6-án Fabiny Tamás püspök, ahol rendhagyó, vidám keretek között számolhatott be a részt vevő fiatalok számára püspöki szolgálatának mibenlétéről.

Táborozz velünk! – Idén is lesz Országos Ifjúsági Tábor Bánkon

Bánk – Idén is megrendezzük az Országos Ifjúsági Tábort Bánkon, 2016. július 4. és 10. között, amelyre sok szeretettel várunk minden 12 és 18 év közötti fiatalt. A tábor mindössze 15 ezer Ft-ba kerül! Idén eddig már több mint hatvanan jelentkeztek, de a táborhelyen akár százan is elférünk! Külön is hívjuk azokat a fiatalokat, akiknek nincs módjuk a kortársaikkal együtt táborozni, mivel a saját gyülekezetük túl kicsi egy tábor megszervezéséhez.

Rekordokat ért el az Egyház és Diakónia Bankja

Dortmund – Az Egyház és Diakónia Bankja (Bank für Kirche und Diakonie / KD-Bank) a 2015-ös üzleti évben csúcsokat célzott meg a mérleget és az ügyfélbetéteket illetően. A tervek bejöttek: december 31-re a mérlegösszeg hat százalékkal emelkedett, és először ért el ötmilliárd eurós összeget – jelentette be a bank vezetősége Dortmundban.

„Hoztunk egy Igét és egy autót…” – Így érte el a célját az Isten Igéje

Bánk – A Szügyi Evangélikus Egyházközség a tulajdonában lévő hétéves Ford Fiesta szolgálati autót 2014 szeptemberében kölcsönadta a Pásztói Evangélikus Egyházközségnek, a lelkészi szolgálathoz. Ez az autó azonban most tovább vándorolt.

Az Úr cselekszik – Lelkésziktatás és templomszentelés Bánkon

Bánk – 2015. november 8-án ünnepi istentiszteletet keretében szentelték fel a felújított templomot, valamint beiktatták parókus lelkészi szolgálatába Balázs Viktóriát. Hangfájllal!

Legyünk jövőre 100-an! – Országos ifjúsági tábor volt Bánkon

Bánk – Évek óta megrendezésre kerül az Északi Evangélikus Egyházkerület konfirmandus és ifjúsági tábora. Idén azonban, hogy még szélesebb körben legyen nyitott az alkalom, új néven és kibővített vezetői csapattal kezdődött az immár országos ifjúsági tábornak elnevezett hét a Nógrád megyei Bánkon.

Oldalak

Feliratkozás RSS - bank csatornájára