igehirdető

Megkérdeztük Ulrich Parzanyt – a 2017. októberi országos evangelizáció igehirdetőjét

Budapest – Ulrich Parzany lesz a 2017. októberben a Deák téren tartandó országos evangélizáció igehirdetője. A Híd magazin készített vele interjút.

Jelentkezzenek igehirdető-szemináriumra!

Egy protestáns szervezőcsoport egy 2017 márciusában esedékes igehirdető-szemináriumra vár jelentkezőket. Az úgynevezett Biblia-tanulmányozó igehirdetési típus lesz a fókusza a műhelynek John Stott homiletikája alapján és angol nyelven zajlik majd. Jó lenne, ha evangélikus igehirdetők is részt tudnánk venni ebben a munkában. A csatolt fájlokban találhatóak a szükséges információk.

Teljes evangélium

Világszerte egyre több az olyan igehirdető, aki az egyházak felfogásával és gyakorlatával szemben a „teljes evangélium” hirdetőjének vallja magát. Ezalatt azt értik, hogy – szemben az egyházakkal – ők nemcsak hirdetik Jézusról, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani, hanem a legkülönbözőbb betegségekben szenvedő hívőket Jézus nevében, a Szentlélek rajtuk levő „kenete” által részesíteni is tudják a gyógyulásban. Az anyagi gondokkal küszködőket pedig azzal bátorítják, hogy amennyiben igazán hisznek, és minden jövedelmükből „tizedet” adnak, akkor a „viszonzás törvénye” alapján Isten rövidesen javakban bővölködő élettel „áldja meg” őket.
Feliratkozás RSS - igehirdető csatornájára