EVT

Az egyházak támogatják az etiópiai humanitárius folyosót

Genf – Egyházvezetők, ökumenikus szervezetek és egyházi segélyszervezetek is üdvözlik az Etiópia és ENSZ közötti megállapodást a humanitárius folyosó megnyitásáról, amely „akadálymentes, biztonságos és fenntartható” eljutást biztosít a segélyszállítmányoknak Tigráj északi régiójába.

Az EVT határozottan elítéli a terrortámadásokat – „Az elvakult gyűlöletre nem lehet gyűlölet a válasz”

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkára nyilatkozatban ítélte el az elmúlt napokban vallási szélsőségesek által Etiópiában, Kabulban és Bécsben elkövetett terrortámadásokat, az erőszakot vallásos igazolására tett minden kísérletet, valamint a rémtettek mögött meghúzódó kegyetlen ideológiákat.

A holokausztra emlékezett az Egyházak Világtanácsa

Genf – „Az antiszemitizmus gyakran és sok helyütt a kisebbségi közösségeket sújtó, növekvő intolerancia és erőszak első megjelenési formája, amit vissza kell utasítania és el kell ítélnie minden jóakaratú embernek, bármelyik közösséghez tartozzék is." Az Egyházak Világtanácsa (EVT) nyilatkozatban csatlakozott az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulóján tartott megemlékezéshez.

Lisszabonban ülésezett az Egyházak Világtanácsa és a Vatikán közös munkacsoportja

Lisszabon – Az 1965-ban alapított testület idei tanácskozását a béketeremtésnek és a migráció jelentette kihívásoknak szentelte. Az ökumenikus testület nyilatkozatban összegezte az ülés eredményeit.

Egyházak összefogása a populizmus és rasszizmus ellen

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) által szervezett szeminárium a rasszizmushoz vezető populista retorika természetét elemezte és azt vizsgálta, hogyan léphetnek fel az egyházak hatékonyan a növekvő populizmussal és idegengyűlölettel szemben.

„Az étel Isten ajándéka” – Az éhezésre hívja fel a figyelmet az EVT imanapja

Genf – Mivel manapság az embereket jobban fenyegeti az éhínség, mint az utóbbi évtizedekben, ezért az Egyházak Világtanácsa, az Egyházak Össz-afrikai Konferenciája, valamint az egyházi partnerek és a szervezetek arra szólítanak fel a 2017. május 21-én megrendezendő világimanapon, hogy imádkozzanak a szükséget szenvedőkért és azért, hogy az éhezés véget érjen a Földön.

„Legyünk aktívan jelen ott, ahol a leggyengébbek gondoskodásra és védelemre szorulnak!” – Az Egyházak Világtanácsának karácsonyi üdvözlete

Genf – A karácsony Jézus Krisztus ünnepe, amikor megtapasztalhatjuk annak misztériumát, hogy a jóság jelen van a mindennapokban, sőt még a gonoszság közepette is. A karácsony az a pillanat, amikor fényt gyújthatunk a sötétségben, amikor Isten jelenlétét ünnepelhetjük egy olyan világban, amelyben a halál valósága állandóan érezhető.

Az EVT biztonságot sürget Aleppóban

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit felhívással fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához azonnali tűzszünetet követelve. A főtitkár az Aleppó ellen végrehajtott légicsapások és bombázások azonnali felfüggesztésére szólított fel. A szíriai várost érő támadások következtében emberek százezrei kényszerülnek menekülésre.

Az Egyházak Világtanácsa három új egyházzal gyarapodott

Genf – Trodheim – Az Egyházak Világtanácsa (WCC – EVT) három új tagegyházat üdvözölhet soraiban, amelyekkel ökumenikus együttműködést alakítanak ki és további kettővel pedig ideiglenes szövetségre lépnek.

Egyházi szervezetek az áttelepítési programok támogatására szólítanak fel

Genf – Az Európai Egyházak Migrációs Bizottsága (CCME), az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az Egyházak Világtanácsa (EVT) közös levélben fordultak tagegyházaikhoz és európai partnerszervezeteikhez arra bátorítva őket, hogy az elkövetkező hetekben határozottan járjanak közben kormányaiknál és parlamenti képviselőknél a menekült áttelepítési programok kiterjesztéséért.

Oldalak

Feliratkozás RSS - EVT csatornájára