ökumenikus

Párbeszéd indul az európai protestánsok és a Vatikán között

Bázel – A jövőben az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és a Vatikán az ökumenikus párbeszéd hivatalos partnerei lesznek. A protestáns egyházközösség, amelynek tagja a Magyarországi Evangélikus Egyház is, Gottfried Locher elnök vezetésével a bázeli főtemplomban írta alá vasárnap ünnepi istentisztelet keretében az ehhez szükséges dokumentumot, amelyet a Vatikán részéről Kurt Koch bíboros jegyzett.

Három püspök részvételével ökumenikus fórumot rendeztek Győrben

Győr – „Az egység keresés” – ez az állítás adta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSz) által szervezett ökumenikus kerekasztal mottóját. A rendezvényt 2017. március 9-én, csütörtökön a győri Rába Hotel tükörtermében tartották.

Emberi kapcsolatok a vallásközi párbeszédben

Budapest – Az ökumenikus imahetet lezáró közös keresztény-zsidó imaóra kapcsán dr. Szécsi Józseffel, a Keresztény-Zsidó Társaság főtitkárával beszélgetett a reformatus.hu a vallásközi párbeszéd mélységeiről.

Keresztség és megszentelődés a Krisztus-követésben – Ökumenikus konferencia

Konferenciánk a Szent Márton-évet és a Reformáció Emlékévét kapcsolja össze.

Ökumenikus pünkösdi nyílt napot rendeztek a Miskolci Egyetemen

Miskolc – Ismét ökumenikus pünkösdi nyílt napot tartott a történelmi egyházak, valamint az egyetemi lelkészség társszervezésében a Miskolci Egyetem május 6-án, pénteken. A rendezvényre főként egyházi fenntartású középiskolákból érkezett több mint hétszáz tizenegyedik évfolyamos diák.

Rájönnek-e életedből, hogy Isten a forrás? – Ökumenikus női területi találkozó

Győr – A Dunántúl északi felén élő protestáns felekezetek asszonyait invitálta október 3-án Győrbe a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Női Bizottsága. Az Október a reformáció hónapja programsorozat keretében tartott területi találkozó helyszíne a Győri Református Egyházközség patinás temploma volt. Hogy egy regionális találkozó miként illeszkedik egy országos rendezvénysorozatba?

A remény válaszainak bennünk kell megszületniük

Budapest – A megújulás reménye a keresztény társadalmi jelenlétben címmel nemzetközi ökumenikus közéleti konferenciát rendeztek Budapesten. Miből, hogyan jön a remény és a megújulás? Hogyan álljon helyt a keresztény hívő a világ napi sodrásában? A Keresztény Demokrata Fórum (KDF) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kétnapos rendezvényén ezek és hasonló kérdések kerültek terítékre szekcióüléseken és a pódiumbeszélgetésen.

Emlékezés és remény – Ökumenikus imaóra a roma holokauszt emléknapján

Budapest – A roma holokauszt és a kislétai romagyilkosság áldozataira emlékezve Balog Zoltán református lelkipásztor, Fabiny Tamás evangélikus püspök és Székely János katolikus püspök vezetésével tartottak imaórát Budapesten.

Félévkezdő istentiszteletet tartottak a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészségen

Miskolc – Zsúfolásig megtelt az úgynevezett kék terem, a Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi Karának földszinti nagyeladója a 2015. február 16-án 18 órától kezdődő félévkezdő ökumenikus istentiszteleten. Ezen az alkalmon az egyetem oktatói és hallgatói együtt kérték Isten áldását a 2014-2015-ös tanév második szemeszterére.

Ökumenikus imahét Kispesten – Képekben

Budapest – 2015. január 25-én a baptista imaházban ért végett az ökumenikus imahét kispesti sorozata.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ökumenikus csatornájára