Ágfalvi és Sopronbánfalvi Társult Evangélikus Egyházközség

Vannak vidékek… – Simaháza

Simaházát, ha ma a térképen keressük, nem találjuk. A faluból 1974-ben elköltözött az utolsó lakó is. Ma egyetlen épület jelzi a kiürült falu emlékét, az evangélikus harangláb. Heinrichs Eszter jegyzete egy eltűnt településről.

Látogatóban az erdélyi szászoknál

Július 2–7. között az ágfalvi és a harkai gyülekezet tagjai közül néhányan részt vehettek a Berlini Evangélikus Akadémia által – az erdélyi Medgyesen – rendezett konferencián, melynek a helyi német evangélikus gyülekezet adott otthont. A rendezvény házigazdái Gerhat Servatius-Depner medgyesi, Jiri Dvoracek zürichi és Michael Heinrichs ágfalvi lelkészek voltak.

Aki mások életén szeretne segíteni

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Megújult az ágfalvai templom ötödik ablaka

Ágfalva – Visszaérkezett Fehér Hajnalka művésznő műhelyéből és beépítették az ágfalvai templom ötödik ólomüveg ablakát 2017. augusztus 7-én. Felvételeinken a beépítés folyamata látszik.

Milánóban járt az ágfalvai és sopronbánfalvai ificsoport

Milánó – Az Alpok gyönyörű tájain átvonatozva utaztunk Milánóba, a helyi német és svájci alapítású evangélikus egyházközségbe, amelynek temploma és gyülekezeti háza a város központjában van. Ott töltöttünk egy felejthetetlen hetet az ágfalvai és sopronbánfalvai gyülekezet 18+ ificsoportjával, a templomkertben táborozva, 2017. június 27. és július 3. között.

Az 1946-os kitelepítettekre emlékeztek

Sopron – A hetvenegy évvel ezelőtt hazájukból elüldözött, kitelepített németekre emlékeztek vasárnap Bánfalván, ahol istentisztelet és koszorúzást is tartottak – számol be a sopronmedia.hu.

Ökotábort tartottak Ágfalván

Ágfalva – A hagyományosnak mondható ökotáborunkat az Ágfalvai és a Sopronbánfalvai Társult Evangélikus Egyházközségben 2016. július 22. és 26. között rendeztük meg. Mivel a gyülekezetben rendkívül sok a harcos kedvű kisfiú, a tábor témája az ószövetségi Dávid élete és harcai köré rendeződött.
Feliratkozás RSS - Ágfalvi és Sopronbánfalvi Társult Evangélikus Egyházközség csatornájára