koncert

Ének- és orgonaszó a lélek legbensőbb mélyéből

Kecskemét – Az OrgonaPont idei kecskeméti hangversenyét kedd este az evangélikus templomban tartották meg. A lélek hangjai címmel szervezett esten neves előadók működtek közre, a kecskeméti zeneszeretők Kovács Róbert orgonaművész játékában és a Szent Efrém Férfikar felemelő énekeiben gyönyörködhettek.

Orgona határok nélkül 2019

Sopron – Rust – Mörbisch – Balf – Idén immáron 9. alkalommal rendezték meg az Orgona határok nélkül elnevezésű, osztrák-magyar zenei fesztivált. A Rust, Mörbisch (Fertőmeggyes), Balf és Sopron templomaiban zajló programokon a határrégió legkiválóbb művészei és vendégművészek szólaltatják meg az orgonákat.

A zene és a béke szolgálatában

Az elmúlt napokban Szurasenkó Dániel blockflöte (furulya) művész adott hangversenyt a nemesleányfalui evangélikus templomban. A művésszel Schvarczkopf Anita beszélgetett.

A kántorképző hallgatói Veszprémben

A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet júliusi tanfolyamának hallgatói énekeltek a veszprémi evangélikus gyülekezetben.

Kis esti zene szólt a kissomlyói templomban

Kissomlyó – Nyitott kapukkal várta a kissomlyói evangélikus templom és a templomkert a komolyzene kedvelőit a hétvégén.

Blues a templomban

Ózd – Rendhagyó koncertet tartottak az ózdi evangélikus templomban. Tóth Melinda szervezésében a City Blues Band örvendeztette meg a hallgatóságot, az eseményen több hazai és külföldi sláger is felcsendült. A lelkész szerint mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a bemutatkozásra.

„Dicsérjétek Istent orgonával” – Győrffy István játszott a nagyvázsonyi barokk orgonán

Nagyvázsony – A Mencshely–Nagyvázsony–Szentantalfa–Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében, július 5-én Győrffy István zeneszerző, zeneelmélet-tanár, evangélikus kántor ült a barokk orgona elé.

Zenei utazás Európában – Nagyvázsonyban adott hangversenyt Szilágyi Gyula orgonaművész

Nagyvázsony – Kezdetét vette a nyári hangversenysorozat a Mencshely–Nagyvázsony–Szentantalfa–Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség szervezésében. Az idei szezon első fellépője Szilágyi Gyula orgonaművész, egyetemi adjunktus, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának orgonatanára, aki maga is aktív közreműködője volt a 2016-ban felújított 18. századi nagyvázsonyi barokk orgonán készült hangfelvételnek, mely a 2018-ban a Luther Kiadó gondozásában megjelent „Evangélikus történelmi orgonák” című tripla-CD-lemezen is hallható.

Testvéregyházi programok evangélikus helyszíneken II.: Örökség – zenében és táncban a parókiaudvaron

Balassagyarmat – 2019. június 29-én, szombaton este az OM Magyarország (Operation Mobilisation nemzetközi, felekezetközi missziós szervezet) által támogatott turné keretében – Szentendre, Szigetszentmiklós és Pápa után – Balassagyarmaton, az evangélikus parókia udvarára varázsolt hamisítatlan „ez az a nap” hangulatot Bill Drake egyesült államokbeli előadóművész és zenekara. Legacy című albumukat mutatták be.

Zene és evangélium – Koncertek a Balaton északi partján

Díjtalan régizenei hangversenyekkel várják az érdeklődőket Nagyvázsony, Nemesleányfalu és Szentantalfa evangélikus templomaiba. Az idei koncertekről Németh Szabolcs lelkészt, a hangversenysorozat szervezőjét kérdeztük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - koncert csatornájára