evangélikus motorosok

Ki van a sisak alatt? – Egy Yamahás evangélikus motoros

Fót – Karvai Ottóval, az Evangélikus motorosok csapatának egyik tagjával készített beszélgetést a Motorozz velem blog. Az alábbiakban ezt adjuk közre.

A zene Isten ajándéka

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Szelíd evangélikus motorosok

Rádiós kollégám, Hajdú Tibor – aki szenvedélyes motoros – egy ideje szóban és levélben is úgy nyugtázza munkaügybéli egyeztetéseinket, hogy „Jau”. Én, bár nem értettem ezt a furcsa szócskát, nem firtattam a dolgot. Úgy gondoltam, nyilván jókedve van, következésképpen így hangzik nála a „jó”. De nem erről van szó. Ez ugyanis egy hitvallás! Megvilágosodásom ez ügyben az idei Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozón történt, a Bogdányi Gáborral készített villáminterjú során. Az evangélikus motorosok sátránál találtam őt, akit egyházuk internetes munkacsoportjának vezetőjeként olvasóink közül sokan ismerhetnek.

Wittenbergi Magyar Napok: Evangélikus Motorosok

Wittenberg – 2017. augusztus 25-én, pénteken 17 óra 30 perckor gördültek be a Magyarországról a Wittenbergi Magyar Napokra motorral érkező reformációi zarándokok a Stadtkirche elé. Interjút készítettünk a csoport egyik vezetőjével, Endreffy Géza evangélikus lelkésszel, aki elmesélte kalandos útjukat.

Elindult a wittenbergi motoros zarándoklat

Sopron – Indul a csapat Wittenbergbe! Hétfőn reggel elindult a motoros csapat a soproni vadászháztól Wittenberg felé.

Felbőgtek a motorok! – Készülnek a wittenbergi nagy túrára az evangélikus motorosok

Balatonszárszó – Összesen 26-an fognak az Evangélikus Motorosok köre szervezésében Wittenbergbe, a reformáció bölcsője felé motorozni idén augusztusban. A napokban lezajlott közös megbeszélésükön természetesen volt közös gurulás is. Endreffy Géza beszámolója.

Evangélikus motorosok zarándokútja Wittenbergbe

Budapest – Mikor e hirdetés megjelenik, még csak közeledik karácsony ünnepe. Utána átballagunk a 2017-es esztendőbe, majd az ökumenikus imahéten át, a farsangi időben landolunk, de a beköszöntő böjti szelek jelzik a szezon közeledtét. Ennek tudata némi mosolyt csal orcánkra és tudjuk, türelmet kell kérnünk Urunktól.

Két keréken a Bakonyban – Nem mindenki betyár, aki lovon ül

Tés – A szeptember 9. és 11. közötti hétvégén rendezték meg az evangélikus motorosok első találkozóját Tésen. A nyolc motoros szombaton egész napos túrát tett a Bakonyban, majd megbeszélték a 2017 nyarára, a reformáció évfordulóján Wittenbergben sorra kerülő magyar napokra szerveződő motoros túra teendőit.

Easy riders: Együtt, közösen, motorral – vallják az evangélikus motorosok

Budapest – Balatonszárszó – Végh Szabolcs létrehozott a Facebookon egy evangélikus motorosok nevű csoportot. Arról faggattuk, mi a csoport célja, és hányan csatlakoztak már hozzájuk?
Feliratkozás RSS - evangélikus motorosok csatornájára