Maglódi Evangélikus Egyházközség

Hang vagy?

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos, végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Lukács Máté András a Maglódi Evangélikus Egyházközségben végzi szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Advent Maglódon – Koszorút készítettek, és házassági évfordulókat ünnepeltek

Maglód – A Maglódi Evangélikus Egyházközségben december 1-jén, a szombati munkanap délutánján tartották meg a gyermek-szeretetvendégséget. Másnap pedig az első adventi ünnepi istentiszteleten házasságkötésük jubileumát ünneplő házaspárokat áldottak meg.

Megtalálták az elveszett bárányokat

Maglód – „Kire bízod magad? – Jézus a Jó Pásztor!” – címmel családi istentiszteletet tartottunk Gyömrőn és Maglódon. Az elveszett bárányát megkereső pásztor történetét Lukács Máté lelkészjelölt tanította a gyülekezetnek.

Jó kezdeményezés: Presbiteri ebédet tartottak Maglódon

Maglód – Az idén megválasztott maglódi presbitérium szeptember 12-én tartott ülésén elhatározták: közösségépítő ebédet készítenek presbitereik és családtagjaik számára. Az elhatározást tettek követték.

„Részt vettek a közösségben” – Közösen táboroztak gömörhosszúszói és maglódi fiatalok

Gömörhosszúszó – Maglód – A felvidéki Gömörhosszúszó és a Pest környéki Maglód evangélikus gyülekezetei, valamint települési önkormányzatai jó néhány éve szoros kapcsolatban állnak egymással.

Csak azt tettük, ami a kötelességünk volt – Kitüntették Németh Mihály evangélikus lelkészt

Maglód – Augusztus 20-a alkalmából adták át Maglódon a városi kitüntetéseket. Németh Mihály evangélikus lelkész magas szintű közösségi munkáját Maglódért Emlékéremmel köszönte meg a város képviselő-testülete. Városi díjban részesült továbbá Szever Jánosné is.

„Veled vagyok és megőrizlek téged!” – Tanévnyitó Maglódon

Maglód – (Hit)Tanévnyitó istentiszteletet tartottak a maglódi evangélikus templomban. Mit keres egy létra és egy kő a templomban? – kérdezték többen is 2016. szeptember 11-én délelőtt, az istentisztelet kezdete előtt. Később mindez értelmet nyert a Jákob álmáról/lajtorjájáról (1Móz 28) szóló igehirdetésben.

Ültetnék egy (alma)fát!... – Maglódon szolgált hatodévesek ültettek gyümölcsfákat mentoruknak

Maglód – Három, korábban Maglódon szolgált hatodéves: Szűcs Mária kiskőrösi iskolalelkész, László Lajos bócsai lelkész és Zahorecz Pál (leendő) tótkomlósi beosztott lelkész meglepték volt mentorukat, Németh Mihály maglódi lelkészt. Három gyümölcsfával – egy körte, egy alma, egy szilva – a kezükben énekelték az erkély alatt az „Áldjon meg téged, áldjon az ÚR” kezdetű éneket. Emlékezve a régi szép időkre, együttes erővel, nyomban el is ültették az ajándékba hozott fácskákat.
Feliratkozás RSS - Maglódi Evangélikus Egyházközség csatornájára