Verebics Petra

A teológia doktorává avatták Verebics Éva Petrát

„A doktori értekezés az ószövetségi teológia tárgykörén belül egyszerre vonja be az olvasót a bibliai hermeneutika fölöttébb érdekes világába, ugyanakkor a kultúra–társadalom–teológia izgalmas párbeszédébe is” – fogalmazott Verebics Éva Petra doktori értekezéséről az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) tanévzáró ünnepi ülésén Varga Gyöngyi. Alábbiakban az Ószövetségi Teológia Tanszék vezetőjének laudációja olvasható.

Doktori védés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghív minden érdeklődőt Verebics Petra A szöveg kettős beágyazottsága – Kultúratudományos szempontok a Zsolt 18//2Sám 22 értelmezéséhez című doktori értekezésének nyilvános megvitatására 2018. május 30-án, szerdán, 10.30-kor az EHE (1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 10-es számú tantermében.

Zsoltártól zsoltárig

Mátrafüred-Sástó – Vörös István József Attila-díjas költő, prózaíró, irodalomtörténész és Verebics Petra doktorandusz beszélgetett a Szélrózsán a Zsoltárok könyve alapján a szövegek keletkezéséről, a zsoltárok megszólító erejéről és arról, hogy mi történik akkor, ha egy költő komolyan veszi, hogy a Zsoltárok könyve neki is szól…
Feliratkozás RSS - Verebics Petra csatornájára