Szent István

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az ünnep előestéjén

Budapest – Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, 2019. augusztus 19-én, hétfőn Budapesten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében.

Szent István és az evangélikusok

Milyen felekezetű volt Szent István? Természetesen katolikus – vágjuk rá a választ, hiszen szentek a katolikus egyházban vannak. Akkor azonban Szent Máté, Szent Lukács, Szent Pál és a többiek is katolikusok voltak? Őket bizony már első ránézésre sem adnánk oda olyan könnyen. Valójában Istvánról is csak azt mondhatjuk el, hogy keresztyén volt.

Királyszobrot avattak Farádon

Farád – Felavatták 2018. augusztus 20-án, hétfőn este Farádon Szent István és Gizella szobrát, melyet Turi Tamás helyi amatőr szobrász készített.

Protestánsként Szent Istvánról

Győr – Szemerei János püspök mondott beszédet a Győr-Moson-Sopron megyei díszközgyűlésen. 2018. augusztus 16-án, a győri Eszterházy-palotában tartott díszközgyűlésen emlékezett meg Győr-Moson-Sopron megye önkormányzata az államalapító Szent István királyról. Ebből az alkalomból adták át a megye legrangosabb kitüntetéseit is.

Tegnapi és mai gondolatok Szent Istvánról

Mindenkiben él egy kép első szent királyunkról. S ha mégsem, fogódzót nyújt a Szentírás, ha tudunk mindarról, amit Jézus Krisztus hagyott ránk a négy evangéliumban. Ezeket olvasva elénk rajzolódik a „jézusi ember arca”, aki türelmes, jóságos, következetesen határozott, békességes, irgalmas, az igazságot kutatja és kedveli, szereti övéit, védelmezi házát, befogadja a jövevényeket és gondozza az elesetteket, az árvákat. Íme, a Szent István-i arc. Hogy mégis kinek mi jut eszébe első királyunkról? Tegnapi és mai gondolatokat gyűjtöttünk össze róla.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Budapest – Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők pénteken 18 órakor, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.
Feliratkozás RSS - Szent István csatornájára