vasárnap

Hetek óta először nem volt üres a Szent Péter tér a pápa vasárnapi beszéde alatt

Róma – Egymástól méteres távolságra, több tucatnyian voltak a vatikáni Szent Péter téren vasárnap. Ez volt az első alkalom március 10. óta, hogy Ferenc pápa nem az üres teret látta, amikor beszéde után kinézett az apostoli paloták ablakából.

Evangélikus TeleTemplom – Ribárszki Ákos igehirdetése húsvét utáni hatodik vasárnap (Exaudi)

Isten szavára figyelünk, s hisszük, hogy emberi szóban meghalljuk az ő hangját. A gyermek kérdése: Apa, felemelsz? Isten felemeli gyermekeit, hogy rálássanak az élet teljes valóságára. A mennybe ment Krisztus – ígérete szerint – mindeneket magához vonz. Jézus nem lenyomni akar, hanem felemelni és kiemelni. Felfelé tart az emberi éle!

A vasárnap igéje: Vér a pásztorsubán (Jn 10,30–39)

Jézus ellenfelei újra nekigyürkőznek, hogy megkövezzék őt (Jn 10,31). Korábban azt nem tudták elviselni, hogy az ördög fiainak és hazugnak nevezi őket. Ezúttal azon botránkoznak meg vérszomjas vitapartnerei, hogy önmagát az Atyával egynek nevezi.

Pásztorlevél a jó pásztor és a hivatás vasárnapjára

Budapest – Győr – Egyházunk püspökei, Gáncs Péter elnök-püspök, Fabiny Tamás püspök és Szemerei János püspök meghirdették a hivatás vasárnapját, és arra kérték a gyülekezeteket, hogy könyörögjenek azért, hogy minél többen meghallják és elfogadják a hívó szót, különösen a lelkészi szolgálatra. Pásztorlevelüket az alábbiakban közöljük.

Csepregi Béla igehirdetései – Vízkereszt ünnepe utáni 4. vasárnap

Csepregi Béla sárszentlőrinci evangélikus lelkész prédikációi fognak elkísérni bennünket a következő egyházi évben adventtől adventig, minden héten. Vízkereszt utáni negyedik vasárnapon a lelkész 1981-ben elhangzott, 1 Móz 8,15-22 versei alapján tartott prédikációját adjuk közre.

Hangolódó #6 | Molnár Lilla

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Molnár Lilla evangélikus lelkész állította össze.

Semjén Zsolt visszahozná és kiterjesztené a vasárnapi zárva tartást

Budapest – Visszaállítaná és kiterjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, aki a Magyar Időknek nyilatkozva azt is hangsúlyozta: el kell érni, hogy a szakszervezetek is tűzzék végre a zászlajukra a kérdést.
Feliratkozás RSS - vasárnap csatornájára