egy százalék

Szja 1%: csak az egyházaknál van automatizmus

Budapest – 2018 óta a NAV az egyházak számára szóló szja 1%-os felajánlásokat a következő években automatikusan figyelembe veszi, így aki nem akar változtatni a korábbi döntésén, nem kell minden évben az egyház számára tett rendelkezését újra és újra benyújtania – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV.

Mostantól így rendelkezhet az szja 1+1 százalékáról

Budapest – Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-éig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

±1% – Beszélgetés Csorba Gáborral az egyházi egy százalékról

Budapest – 2014-ben a felajánlott egyházi 1 százalékok aránya nemcsak a Magyarországi Evangélikus Egyház, hanem lényegében minden felekezet vonatkozásában jelentősen csökkent. Az ok jogszabályi változásra vezethető vissza. Csorba Gábort, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának gazdasági vezetőjét kérdeztük az eredményről, a változás okairól és annak hatásáról.

Nyilvánosságra hozta a NAV az egyházaknak felajánlott szja egy százalékok listáját

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy a magánszemélyek összesen hányan és mekkora összeggel támogatták személyi jövedelemadójuk egy százalékával az egyházakat, továbbá mennyit ajánlottak fel kiemelt költségvetési előirányzatra. A Magyarországi Evangélikus Egyháznak 233.011.247 forintot ajánlott fel 56.836 személy.

Fogynak az egy százalékot felajánlók

Budapest – Harmadik éve csökken a személyi jövedelemadóból (szja) érvényesen felajánlott 1+1 százalékos összeg, írja a Népszava. Míg 2010-ben még 17 milliárdra, 2011-ben 16, 2012-ben pedig már csak 12,5 milliárd forintra számíthattak a kedvezményezettek. A 2013-as adóévről még nincsenek végleges adatok, ám az adószakértők, és a várakozások szerint már csak mindössze 10 milliárdot tehet ki ez az összeg.

Nyertest hirdetünk a teljesmosoly-videópályázaton is!

Bár a teljesmosoly rajz-pályázatunk megmozgatta az embereket, a videós műfaj nem volt ennyire népszerű. Egyetlen egy videó érkezett be a pályázatunkra, a Csákvári Evangélikus Egyházközség ifjúsága adott be pályázatot. Videójukat itt lehet megnézni. Alkotásukhoz gratulálunk és jár nekik a 10 ezer forintos könyvjutalom a Luther Kiadónál!

Teljesmosoly-rajzpályázat: Rengeteg rajz érkezett!

Először is szeretnénk köszönetet mondani a Magyarországi Evangélikus Egyház nevében is azért, hogy ilyen sokan küldtek be rajzot a teljesmosoly-rajzpályázatra. Szép kis gyűjtemény jött össze! Összesen 223 darab rajz érkezett be, egyénileg vagy iskolák által beadva április 10-ig országos központunkba, így ezeket tudtuk értékelni. Ahogyan a Facebookon is írtuk, két napot még vártunk, mert láttuk, hogy számos pályázónál a Magyar Posta késlekedése okozta azt, hogy nem érkezett meg időben a pályamű, de emiatt is csak a határidő előtt feladott rajzokat tudtuk figyelembe venni.

Tedd teljessé a mosolyt: Bekukkantunk a plakátkészítés folyamatába

Budapest – Január elején az evangelikus.hu oldalain hirdettük meg a „Tedd teljessé a mosolyt!” szlogenű egyszázalékos kampányunk szereplőválogatását, amelyre számos gyülekezetünkből érkeztek jelentkezések. Emellett iskoláink diákjai között is keresgéltünk, ki lenne alkalmas arra, hogy az idei év reklámkampányának arca legyen. Végül kreatív csapatunk tagjai összesen hét szereplőt válogattak össze, akiket Szőke János fotográfus kapott lencsevégre a pesterzsébeti Zákeus Médiacentrumban. Nem szerettünk volna sokat zavarni a háttérben, így nincs is mindegyik szereplőről werkfotónk. Mégis úgy gondoljuk, hogy ahogyan az már évek óta megszokott, bevezetjük az evangelikus.hu olvasóit a kulisszák mögé. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - egy százalék csatornájára